חומרים ל- 4 מנות:
4 תפוחי עץ (גרנד סמיט) שלמים, מקולפים, ללא הליבה.
2 כוסות סיידר צלול
2 כוסות יין לבן
1/2 כוס סוכר לבן
4 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
5 גרעיני הל שבורים
1/2 כפית מוסקט טחון
חומרים לרוטב קרמל מאלט:
1 כוס סוכר לבן
1 בקבוק בירה שחורה
1 מקל וניל (חצוי לאורכו)
אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את הסוכר עם מקל הוניל, ומכינים קרמל על אש נמוכה.
מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-10 דקות נוספות על אש נמוכה.
מסננים ומצננים.
הגשה:
מחממים את התפוח עם מקל הקינמון בתנור.
שמים בצלחת עמוקה, ויוצקים מעל את הרוטב.
ניתן לקשט בעלי מנטה טריים.