תפוחי עץ אפויים עם רוטב קרמל מאלט

חומרים ל- 4 מנות:4 תפוחי עץ (גרנד סמיט) שלמים, מקולפים, ללא הליבה.2 כוסות סיידר צלול2 כוסות יין לבן1/2 כוס סוכר לבן4 מקלות קינמון2 כוכבי אניס5 גרעיני הל שבורים1/2 כפית מוסקט טחוןחומרים לרוטב קרמל מאלט:1 כוס סוכר לבן1 בקבוק בירה שחורה1 מקל וניל (חצוי לאורכו)אופן ההכנה:שמים בסיר קטן את הסוכר עם מקל הוניל, ומכינים קרמל על אש נמוכה. מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-10 דקות נוספות על אש נמוכה. מסננים ומצננים. הגשה: מחממים את התפוח עם מקל הקינמון בתנור. שמים בצלחת עמוקה, ויוצקים מעל את הרוטב. ניתן לקשט בעלי מנטה טריים.

חומרים ל- 4 מנות:
4 תפוחי עץ (גרנד סמיט) שלמים, מקולפים, ללא הליבה.
2 כוסות סיידר צלול
2 כוסות יין לבן
1/2 כוס סוכר לבן
4 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
5 גרעיני הל שבורים
1/2 כפית מוסקט טחון

חומרים לרוטב קרמל מאלט:
1 כוס סוכר לבן
1 בקבוק בירה שחורה
1 מקל וניל (חצוי לאורכו)

אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את הסוכר עם מקל הוניל, ומכינים קרמל על אש נמוכה.
מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-10 דקות נוספות על אש נמוכה.
מסננים ומצננים.

הגשה:
מחממים את התפוח עם מקל הקינמון בתנור.
שמים בצלחת עמוקה, ויוצקים מעל את הרוטב.
ניתן לקשט בעלי מנטה טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר