פנקוטה וניל לימון ופירות יער

חומרים ל- 10 מנות:1 ליטר שמנת מתוקה20 ג' ג'לטין1 כוס סוכר1 מקל ונילמיץ מלימון אחדלרוטב:2 כוסות שמנת מתוקה4 חלמונים6 כפות סוכרמיץ מלימון אחדהקישוט:תערובת פירות היער:1 כוס תערובת פירות יער קפואים1/3 כוס סוכר1/2 כוס לימונדה4 כפות חומץ בלסמילימון מקורמל: 1 פלח לימוןסוכר חום (בכמות שתספיק כדי לכסות את פלח הלימון בשכבה עבה)אופן הכנת הפנקוטה: להכניס את כל החומרים לסיר ולהניח על אש נמוכה. להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה עוד כחצי שעה, עד לצמצום לחצי מהכמות. לצקת לכלי ולצנן במקרר למשך הלילה. להכנת הרוטב: להרתיח את השמנת המתוקה. להוסיף את החלמונים והסוכר, ולהוריד מהאש. לטרוף במהירות ולסנן פעמיים מייד, כדי שהחלמונים לא יתקשו. להוסיף את מיץ הלימון ולערבב. הכנת תערובת פירות היער:לערבב את כל החומרים בכוס. הכנת פלח הלימון: לחתוך פלח לימון/פרוסת לימון. להרתיח כדקה במים רותחים, ולפזר מעל סוכר חום שיכסה אותו בשכבה עבה. לשרוף עם ברנר או מתחת לגריל לקבלת ברולה קרמלי. להגשה: להוציא את הפנקוטה מהמקרר, ולהניח על צלחת. לזרות מעל 2 כפות מתערובת פירות היער, ולקשט בפלח לימון.

חומרים ל- 10 מנות:
1 ליטר שמנת מתוקה
20 ג' ג'לטין
1 כוס סוכר
1 מקל וניל
מיץ מלימון אחד

לרוטב:
2 כוסות שמנת מתוקה
4 חלמונים
6 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד

הקישוט:
תערובת פירות היער:
1 כוס תערובת פירות יער קפואים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס לימונדה
4 כפות חומץ בלסמי

לימון מקורמל:
1 פלח לימון
סוכר חום (בכמות שתספיק כדי לכסות את פלח הלימון בשכבה עבה)

אופן הכנת הפנקוטה:
להכניס את כל החומרים לסיר ולהניח על אש נמוכה.
להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה עוד כחצי שעה, עד לצמצום לחצי מהכמות.
לצקת לכלי ולצנן במקרר למשך הלילה.

להכנת הרוטב:
להרתיח את השמנת המתוקה.
להוסיף את החלמונים והסוכר, ולהוריד מהאש.
לטרוף במהירות ולסנן פעמיים מייד, כדי שהחלמונים לא יתקשו. להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.

הכנת תערובת פירות היער:
לערבב את כל החומרים בכוס.

הכנת פלח הלימון:
לחתוך פלח לימון/פרוסת לימון.
להרתיח כדקה במים רותחים, ולפזר מעל סוכר חום שיכסה אותו בשכבה עבה.
לשרוף עם ברנר או מתחת לגריל לקבלת ברולה קרמלי.

להגשה:
להוציא את הפנקוטה מהמקרר, ולהניח על צלחת.
לזרות מעל 2 כפות מתערובת פירות היער, ולקשט בפלח לימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר