מצרכים:
30 גרם אגוזי לוז, חתוכים גס
100 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם גבינת רוקפור
3 כפות דבש
2 חלמונים
4 אגסים גדולים
לרוטב האוכמניות:
500 גרם אוכמניות
500 גרם (2 כוסות) סוכר
1/2 מקל קינמון
1/4 לימון (עם הקליפה)
אופן ההכנה:
מערבבים את האגוזים, גבינת המסקרפונה, הרוקפור, הדבש והחלמונים.
מוציאים מהאגסים את הליבה, בלי לפגוע בשלמותם.
ממלאים כל אגס במילוי ואופים בתנור שחומם לחום בינוני של 180 מעלות במשך 3-4 דקות.
רוטב אוכמניות:
מבשלים את כל החומרים לרוטב האוכמניות על אש בינונית ומצמצמים את הנוזלים לרוטב סמיך.
המתכון מתוך ספר הבכורה בהוצאת rest: ארוחות לכל הזמנים The best of rest
קבוצת מותגי rest כוללת את אתר rest.co.il – פורטל התוכן, המתכונים ומנוע חיפוש המסעדות הגדול בארץ באנגלית ובעברית, מגזין rest ואתר restb2b.co.il המיועדים לאנשי הקולינריה, אתר restaway.co.il להזמנות טייק-אווי ברחבי הארץ.