"פונדו חנוכה"

מיני סופגניות על קיסם עם רוטב שוקולד ובציפוי אגוזי פקאן סיני, סוכריות, שבבי שוקולד וקוקוס

מיני סופגניות על קיסם עם רוטב שוקולד ובציפוי אגוזי פקאן סיני, סוכריות, שבבי שוקולד וקוקוס

חומרים לכ- 45 יחידות:
לבצק:
כ-1/2 3 כוסות קמח (1/2 ק"ג)
½ שקית שמרית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)
4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)
¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)
2 ביצים מס' 3
½ כפית מלח
גרידה מתפוז אחד
5 כפות חמאה (80 גרם)

לפונדו – רוטב שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2/3 מיכל שמת מתוקה (150 מ"ל)
1 כף חמאה (20 גרם)

אופן ההכנה:
לבצק:
שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות איטית ועוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
לאחר התפיחה יוצרים כ-45 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג (כ-20 גרם כל אחד), לחילופין: ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה.
מסננים מהשמן, נועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד הפונדו.

לרוטב שוקולד:
מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

להגשה:
מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם, ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
טובלים כל סופגנייה ברוטב שוקולד ואח"כ בציפוי הנבחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר