מצרכים:
150 גרם סוכר
100 מ"ל מיץ לימון טרי
3 ביצים
2 שמנת מתוקה
גרירה מלימון אחד
1 כפית קורנפלור מעורב במים.
אופן ההכנה:
לסחוט את הלימונים ואת גרירת הלימון.
להוסיף את הסוכר ולהרתיח לרמה של סירופ דליל.
לערבב היטב את הביצים במיקסר או במערבל ידני.
להתחיל לטפטף לאט לאט את סירופ הסוכר לתוך הביצים, עד שכל הסירופ נכנס לביצים בערבול ידני.
לחמם את השמנת (שמנת 1) עד כמעט הרתחה.
לערבב את הקורנפלור המומס בתוך השמנת.
לערבב להסמכה.
להסיר מהגז.
לערבב את תערובת הביצים עם השמנת לאט לאט.
להקציף את השמנת הנותרת לקצפת ללא סוכר.
למזוג את תערובת הלימון לכוסיות עד שני שליש.
לקרר.
למעלה לשים קצפת עד שפת הכלי.