מוס שוקולד עם אלכוהול

מוס שוקולד קלאסי עשיר וחלק, עם תוספת הברנדי והתיבול במתכון הזה שעושה אותו מפתיע, כמעט ממזרי. תוכלו להשתמש גם בסוגי ליקרים אחרים, כמו קהלואה – ליקר קפה, ליקר אגוזים ואפילו בסאות'רן קומפורט, במקום הברנדי

מוס שוקולד קלאסי עשיר וחלק, עם תוספת הברנדי והתיבול במתכון הזה שעושה אותו מפתיע, כמעט ממזרי. תוכלו להשתמש גם בסוגי ליקרים אחרים, כמו קהלואה – ליקר קפה, ליקר אגוזים ואפילו בסאות'רן קומפורט, במקום הברנדי.

מרכיבים (לשישה):
350 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
2 – 3 כפות חלב
30 גרם חמאה
1/8 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
6 ביצים גודל L, מופרדות
100 גרם אבקת סוכר
ברנדי
רבע גרידת תפוז

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו (בזהירות) ומערבבים למסה חלקה.
ממיסים פנימה את החמאה והצ'ילי ומערבבים הלאה, לקבלת מסה חלקה.
בקערה מתאימה, מקציפים את החלמונים והסוכר ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט.
מערבבים היטב.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים (לבן הביצה) לקבלת קצף יציב ו'עומד'. מקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
לקעריות הגשה יוצקים מעט ברנדי ולתוכו מכניסים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום).
בזהירות, מניחים מהמוס בקעריות ומעבירים למקרר לשעה.
מגישים עם מעט קצפת או מקשטים בשבבי שקדים מושחמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר