אגס מאוהב

חומרים ל- 6 סועדים:1 קילו אגסים250 גרם גבינת שמנת250 מ"ל שמנת מתוקה1/2 ליטר יין מרלוקליפת תפוזקליפת לימון1 כוכב אניס6 כפות סוכרכפית תמצית וניל/ חצי מקל וניל טריאופן ההכנה:מכינים בקערה 1 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד.מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.הרוטב: להוסיף לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס, ולהביא לרתיחה. בינתיים יש לחצות את האגסים לאורכם ולגלען אותם.לבשל את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו. ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, יש לכבות את האש.הקרם:מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לכדי רתיחה). לתוך השמנת יש לגרד חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל.לשים את גבינת השמנת במיקסר על מהירות נמוכה ולתוכה להוסיף באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.בין כל שני חצאי אגס יוצקים כף מן הקרם.מניחים על צלחת הגשה ומקשטים את הצלחת עם מעט מהרוטב הנותר. "קפה רינגלבלום" – בית קפה-מסעדה המכשיר בני נוער בסיכון לעבודות המסעדנות הממוקם בשיכון ד' בבאר שבע. מטרת המסעדה הינה מתן הכשרה מקצועית וכישורי חיים לכ- 15 בני נוער מדי שנה.

חומרים ל- 6 סועדים:
1 קילו אגסים
250 גרם גבינת שמנת
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 ליטר יין מרלו
קליפת תפוז
קליפת לימון
1 כוכב אניס
6 כפות סוכר
כפית תמצית וניל/ חצי מקל וניל טרי

אופן ההכנה:
מכינים בקערה 1 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד.
מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.

הרוטב:
להוסיף לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס, ולהביא לרתיחה.
בינתיים יש לחצות את האגסים לאורכם ולגלען אותם.
לבשל את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו. ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, יש לכבות את האש.

הקרם:
מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לכדי רתיחה).
לתוך השמנת יש לגרד חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל.
לשים את גבינת השמנת במיקסר על מהירות נמוכה ולתוכה להוסיף באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.
בין כל שני חצאי אגס יוצקים כף מן הקרם.
מניחים על צלחת הגשה ומקשטים את הצלחת עם מעט מהרוטב הנותר.

"קפה רינגלבלום" – בית קפה-מסעדה המכשיר בני נוער בסיכון לעבודות המסעדנות הממוקם בשיכון ד' בבאר שבע. מטרת המסעדה הינה מתן הכשרה מקצועית וכישורי חיים לכ- 15 בני נוער מדי שנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר