חומרים לסלט:
2 תפוזים
1 אשכולית אדומה
1 לימון קטן
אופן ההכנה:
מפלטים את פירות ההדר, ומניחים במקרר.
לא זורקים את הקליפות.
חומרים לסירופ:
קליפות מתפוז אחד
קליפות מחצי אשכולית
קליפות מחצי לימון
500 ג' סוכר = 2 וחצי כוסות
500 ג' מים = חצי ליטר
2 מקלות וניל
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
אופן ההכנה:
מרתיחים את כל המרכיבים כ- 2 דקות, ויוצקים על פלחי ההדרים.
הגשה:
מניחים את הפלחים בתוך קערת מרק שטוחה, ויוצקים מעט מהסירופ.
מקשטים במקל וניל, כוכב אניס, ומקל קינמון.
טיפ:
אפשר להוסיף כדור סורבה לימון.
שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים".
המתכון ניתן כחלק משיעור העשרה לסטודנטים ללימוד פיתוח קולקציות קינוחים.
צילום: שירן כרמל
עיצוב: שניר שרוני