חומרים לקציפת קוקוס:
250 ג' מחית קוקוס = או פחית אחת של חלב קוקוס
250 שמנת 32% = רבע ליטר
80 ג' סוכר = 4 כפות
אופן ההכנה:
מביאים את כל המרכיבים לרתיחה, מקררים, ומקציפים במיקסר.
חומרים לקראמבל הדרים:
100 ג' חמאה
100 ג' אבקת שקדים = 5 כפות
100 ג' קמח = 3/4 כוס
100 ג' סוכר = חצי כוס
זסט מתפוז אחד
אופן ההכנה:
מערבלים עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית.
אופים ב- 180 מעלות כ- 12 דקות.
לקישוט:
אננס ומנגו חתוכים לקוביות
הרכבה:
מניחים בתחתית כוס הגשה קוביות אננס ומנגו.
מזלפים מהקציפה, ומפזרים פירורי קראמבל.
חוזרים על הפעולה, ומסיימים בקוביות מנזו ואננס מלמעלה.
טיפ:
אפשר להשרות את האננס ברום כשעה לפני ההגשה.
שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים".
המתכון ניתן כחלק משיעור העשרה לסטודנטים ללימוד פיתוח קולקציות קינוחים.