פלאן – קרם קרמל

6 מנות אישיותחומרים:150 גרם סוכר (לקרמל)200 גרם סוכר (לתערובת)1 ליטר חלב4 חלמונים3 ביציםתמצית וניל (אמיתית עם גרעינים שחורים)יש להצטייד ב- 6 תבניות אלומיניום חד-פעמיות, או בכלי חרס עמידים בחום.אופן ההכנההכנת הקרמל עם טריק שהופך את החיים לקלים:שמים את הסוכר במחבת טפלון.מוסיפים מעט מים (כ-3 כפות) ומחממים על אש קטנה. אט-אט המים יתאדו ויישאר קרמל זהוב ללא כל מאמץ.יוצקים מעט קרמל בתחתית של כל כלי.מחממים חלב על האש עד לסף רתיחה.מערבבים סוכר + חלמונים + ביצים.משווים טמפרטורות עם החלב, כלומר מוסיפים מעט מהחלב לתערובת הביצים, מערבבים, מוסיפים עוד מעט חלב ושוב מערבבים.ממשיכים כך עד שתערובת הביצים משתווה לטמפרטורה של החלב. ומערבבים הכל ביחד.מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי לסלק גושים מיותרים.יוצקים מהתערובת לכל כלי.מניחים את הכלים בתבנית עמוקה וממלאים מים עד חצי מגובה הכלים.אופים ב-140 מעלות כ-50 דקות. הפלאן צריך להיות יציב מאוד, כך שכשמכניסים קיסם הוא צריך לצאת יבש.נותנים לפלאן להתקרר, ואז מעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות.להגשה: מעבירים סכין בין הדפנות לבין הפלאן.מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל הכלי ובזריזות הופכים. מרימים בעדינות את הכלי – בצלחת ההגשה יישאר הפלאן עם הנוזל המתקתק של הקרמל.אם התנור חזק במיוחד, ניתן להוריד את הטמפרטורה כדי למנוע מהפלאן להפוך לחביתה.אם אחרי 50 דקות הוא עדיין לא יציב – להמשיך לאפות עוד כמה דקות.קפה יפו, רח' עולי ציון 11, יפו. טל. 03-5181988

6 מנות אישיות

חומרים:
150 גרם סוכר (לקרמל)
200 גרם סוכר (לתערובת)
1 ליטר חלב
4 חלמונים
3 ביצים
תמצית וניל (אמיתית עם גרעינים שחורים)
יש להצטייד ב- 6 תבניות אלומיניום חד-פעמיות, או בכלי חרס עמידים בחום.

אופן ההכנה
הכנת הקרמל עם טריק שהופך את החיים לקלים:
שמים את הסוכר במחבת טפלון.
מוסיפים מעט מים (כ-3 כפות) ומחממים על אש קטנה.
אט-אט המים יתאדו ויישאר קרמל זהוב ללא כל מאמץ.
יוצקים מעט קרמל בתחתית של כל כלי.
מחממים חלב על האש עד לסף רתיחה.
מערבבים סוכר + חלמונים + ביצים.
משווים טמפרטורות עם החלב, כלומר מוסיפים מעט מהחלב לתערובת הביצים, מערבבים, מוסיפים עוד מעט חלב ושוב מערבבים.
ממשיכים כך עד שתערובת הביצים משתווה לטמפרטורה של החלב. ומערבבים הכל ביחד.
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי לסלק גושים מיותרים.
יוצקים מהתערובת לכל כלי.
מניחים את הכלים בתבנית עמוקה וממלאים מים עד חצי מגובה הכלים.
אופים ב-140 מעלות כ-50 דקות.
הפלאן צריך להיות יציב מאוד, כך שכשמכניסים קיסם הוא צריך לצאת יבש.
נותנים לפלאן להתקרר, ואז מעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות.

להגשה:
מעבירים סכין בין הדפנות לבין הפלאן.
מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל הכלי ובזריזות הופכים.
מרימים בעדינות את הכלי – בצלחת ההגשה יישאר הפלאן עם הנוזל המתקתק של הקרמל.
אם התנור חזק במיוחד, ניתן להוריד את הטמפרטורה כדי למנוע מהפלאן להפוך לחביתה.
אם אחרי 50 דקות הוא עדיין לא יציב – להמשיך לאפות עוד כמה דקות.

קפה יפו, רח' עולי ציון 11, יפו. טל. 03-5181988

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר