חומרים:
עלי פילו
תאנים
יין אדום מתוק
קליפת תפוז ולימון
אגוזי לוז גרוסים
חומרים לרוטב:
1 כוס חלב קוקוס
½ כוס חלב
1 כף קורנפלור
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
משרים את התאנים ביין אדום מתוק למשך לילה שלם.
חותכים את התאנים לקוביות קטנות.
מוסיפים את קליפת הלימון, התפוז והאגוזים ומערבבים היטב.
מניחים על עלה הפילו המקופל לארבעה.
אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 15 דקות.
הכנת הרוטב:
מרתיחים את החלב.
מוסיפים את הקורנפלור והסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את חלב הקוקוס.
מכבים את האש.
לאחר שהתמיסה מתקררת מסננים את הגושים (אם נוצרו).
את הרטב מומלץ להגיש חמים בכלי פונדו.
מתחם אירועי שף "לוקא" (Luca) בשרון, קיבוץ משמר השרון, עמק חפר, 09.8949095