החומרים הדרושים
10 תאנים טריות, בשלות ומוצקות
250 גרם גבינת מסקרפונה, מפוררת
1 כפית תמצית שקדים
2 כפות דבש
75 גרם קליפות הדרים מסוכרות
מעט מי פריחת הדרים (להשיג בחנויות התבלינים)
כמה כפות אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
להגשה: עלי גפן או דפנה
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהתאנים. מצננים שעתיים.
2.חותכים כל תאנה ל-4, לא עד הסוף, ומפשקים את הפלחים כך שיווצר חלל מילוי.
3. ממלאים כל תאנה, מצננים עד ההגשה. מגישים על מצע עלים ירוקים (אפשר לזלוף מעט ליקר)