מאלבי – רפרפת עמילן תירס מהמטבח הטורקי

רפרפת עדינה זו ניתן להכין בכמה אופנים: ללא סוכר, עם סירופ פטל, חלב, סוכר, קינמון.

חומרים ל- 6 מנות:
3.5 כוסות מים
3.5 כוסות חלב / תחליף
100 גר' עמילן תירס / קורנפלור
100 גר' סוכר

לקישוט:
1/2 כוס ליקר גרנדין / רימונים
3 כפות קוקוס טחון
3 כפות אגוזי מלך / בוטנים / פיסטוק
קורט קינמון.

אופן ההכנה:
את הנוזלים והסוכר לערבב יחדיו {להוציא כוס נוזל ולהניח בצד} לרתיחה.
בכלי נפרד לערבב את עמילן התירס + כוס הנוזל שהותרנו.
ליצוק לסיר עד לרתיחה שנייה.
ליצוק בעזרת מצקת לכלי הגשה / כוס מרטיני כ – 3/4 גובה ולצנן.
לפזר מעל כל כלי ליקר גרנדין, קוקוס, אגוזים.
להגיש קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר