פרחי קוקטיל – שכבות מוס אוכמניות ושמפניה בליווי ג'לי שמפניה

חומרים ל- 8 כוסות קינוח:5 גרם ג'לטין מומס ב- 1/4 כוס מים קרים1.5 כוסות שמפניה1/2 כוס סוכראופן ההכנה:בקערת מיקרו יש לחמם את השמפניה והסוכר כ-2 דקות ולערבב עם הג'לטין.להכניס למיקרו לעוד דקה, לסנן היטב ולמזוג 1/3 גובה מכוס ההגשה. להניח אוכמניה טרייה או קפואה. יישאר נוזל אותו יש לשפוך לתבנית אינגלייש קייק, ולהקפיא לשעתיים גם את הכוסות וגם את התבנית.שכבת מוס אוכמניות:חומרים:150 גרם מחית אוכמניות/ קסיס מסוג בוארון (לרכוש בחנויות המתמחות)1/4 כוס סוכר50 גרם שוקולד לבן מומס250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת.אופן ההכנה:להמיס את מחית האוכמניות עם הסוכר במיקרו.להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב. לקרר מעט, ולקפל עם הקצפת עד יצירת מוס קרמי ואחיד.לזלף על שכבת השמפניה בכוסות עד 3/4 גובה הכוסוות.להקפיא עוד כשעתיים.להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.הגשה:את הג'לי בתבנית להוציא מהמקפיא ולחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ.לשמור במקרר.לקשט כל כוסית מוס ב- 3 קוביות ג'לי שמפניה ואוכמנייה הטרייה.צילום דן פרץ

חומרים ל- 8 כוסות קינוח:
5 גרם ג'לטין מומס ב- 1/4 כוס מים קרים
1.5 כוסות שמפניה
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
בקערת מיקרו יש לחמם את השמפניה והסוכר כ-2 דקות ולערבב עם הג'לטין.
להכניס למיקרו לעוד דקה, לסנן היטב ולמזוג 1/3 גובה מכוס ההגשה.
להניח אוכמניה טרייה או קפואה.
יישאר נוזל אותו יש לשפוך לתבנית אינגלייש קייק, ולהקפיא לשעתיים גם את הכוסות וגם את התבנית.

שכבת מוס אוכמניות:
חומרים:

150 גרם מחית אוכמניות/ קסיס מסוג בוארון (לרכוש בחנויות המתמחות)
1/4 כוס סוכר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת.

אופן ההכנה:
להמיס את מחית האוכמניות עם הסוכר במיקרו.
להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב.
לקרר מעט, ולקפל עם הקצפת עד יצירת מוס קרמי ואחיד.
לזלף על שכבת השמפניה בכוסות עד 3/4 גובה הכוסוות.
להקפיא עוד כשעתיים.
להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.

הגשה:
את הג'לי בתבנית להוציא מהמקפיא ולחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ.
לשמור במקרר.
לקשט כל כוסית מוס ב- 3 קוביות ג'לי שמפניה ואוכמנייה הטרייה.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר