חומרים ל- 8 כוסות קינוח:
5 גרם ג'לטין מומס ב- 1/4 כוס מים קרים
1.5 כוסות שמפניה
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
בקערת מיקרו יש לחמם את השמפניה והסוכר כ-2 דקות ולערבב עם הג'לטין.
להכניס למיקרו לעוד דקה, לסנן היטב ולמזוג 1/3 גובה מכוס ההגשה.
להניח אוכמניה טרייה או קפואה.
יישאר נוזל אותו יש לשפוך לתבנית אינגלייש קייק, ולהקפיא לשעתיים גם את הכוסות וגם את התבנית.
שכבת מוס אוכמניות:
חומרים:
150 גרם מחית אוכמניות/ קסיס מסוג בוארון (לרכוש בחנויות המתמחות)
1/4 כוס סוכר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת.
אופן ההכנה:
להמיס את מחית האוכמניות עם הסוכר במיקרו.
להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב.
לקרר מעט, ולקפל עם הקצפת עד יצירת מוס קרמי ואחיד.
לזלף על שכבת השמפניה בכוסות עד 3/4 גובה הכוסוות.
להקפיא עוד כשעתיים.
להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.
הגשה:
את הג'לי בתבנית להוציא מהמקפיא ולחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ.
לשמור במקרר.
לקשט כל כוסית מוס ב- 3 קוביות ג'לי שמפניה ואוכמנייה הטרייה.
צילום דן פרץ