חומרים: ל- 2 מנות:
25 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס חלב
קורט מלח
1 חלה פרוסה של שבת. 2 ס"מ לפרוסה. פרוסה למנה
2 בננות פרוסות
2 כפות רום
2 כפות חלב מרוכז.
25 גרם אגוזי מלך
שבבי קוקוס קלוי
אבקת סוכר – לקישוט
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה במחבת על אש בינונית.
לטרוף היטב את הביצים עם חלב ומלח.
להשרות את פרוסת החלה בבלילה כחצי דקה.
לטגן את הפרוסה במחבת עד לקבלת פריכות וצבע זהוב מ-2 צידיה.
להוציא ולהניח את החלה על נייר סופג.
לשים באותה המחבת את הבננות, ולטגנן קלות.
להוסיף רום, לשלהב ולכבות את האש.
להניח על צלחת את החלה המטוגנת.
הגשה:
לשים את הבננות מעל, מעל את החלב המרוכז, את אגוזי המלך ושבבי הקוקוס, ומעל הכל מעט אבקת סוכר.
צילום נועם בן אהרון