בקלוואה בטטה ואגוזים

מצרכים:עלי פילו3 בטטות פרוסותגבינת פרומעזמלח גספלפל שחור גס100 גר' חמאה מומסת עם מעט מלח 100 גרם אגוזי מלךאופן ההכנה:הניחו בתבנית פרוסות בטטה דקות מוברשות בחמאה מומלחת ומומסת.אפו אותם בתנור במשך כ- 20 דקות.הניחו על משטח עבודה נקי עלה אחד של בצק פילו, הברישו אותו בעדינות בחמאה מומסת ומעליו הניחו עלה נוסף.כעת יש לקרוץ עיגולים מהפילו, בעזרת קורצן, להניחם בתבנית ולאפות במשך כ- 8 דקות בחום של 170 מעלות.פרסו את גבינת הפרומעז לפרוסות דקות.המליחו את אגוזי המלך ואפו אותם במשך כ- 10 דקותלהרכבת המנה:להניח עיגול של פילו אפוי מעליו פרוסת בטטה ומעליה פרוסת גבינה.לחזור על כך 3 פעמים.הגישו קר או חם עם יוגורט ושברי אגוזים מומלחים מעל.לעמוד "מלח הארץ" בפייסבוק צילום כפיר חרבי

מצרכים:
עלי פילו
3 בטטות פרוסות
גבינת פרומעז
מלח גס
פלפל שחור גס
100 גר' חמאה מומסת עם מעט מלח
100 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:
הניחו בתבנית פרוסות בטטה דקות מוברשות בחמאה מומלחת ומומסת.
אפו אותם בתנור במשך כ- 20 דקות.
הניחו על משטח עבודה נקי עלה אחד של בצק פילו, הברישו אותו בעדינות בחמאה מומסת ומעליו הניחו עלה נוסף.
כעת יש לקרוץ עיגולים מהפילו, בעזרת קורצן, להניחם בתבנית ולאפות במשך כ- 8 דקות בחום של 170 מעלות.
פרסו את גבינת הפרומעז לפרוסות דקות.
המליחו את אגוזי המלך ואפו אותם במשך כ- 10 דקות

להרכבת המנה:
להניח עיגול של פילו אפוי מעליו פרוסת בטטה ומעליה פרוסת גבינה.
לחזור על כך 3 פעמים.
הגישו קר או חם עם יוגורט ושברי אגוזים מומלחים מעל.

לעמוד "מלח הארץ" בפייסבוק

צילום כפיר חרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר