קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה

חומרים: לבצק:250 גר' קמח100 גר' חמאה 1 כפית סוכר1 כפית שטוחה מלח1 ביצה1/4 כוס חלב1 כפית תימין קצוץלמלית:1 בצל קצוץ1/3 כוס שמן זית1 חבילת פטריות יער (180 ג') חתוכות לרצועות3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)100 ג' גבינה כחולה מפוררת3 ביצים250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה מלח, פלפל קורט אגוז מוסקטאופן ההכנה:לבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.אוספים את הפירורים לבצק בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 ס"מ.משמנים תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה בבצק המרודד. מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.למלית:מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך המשך בישול. מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.הרכבה ואפייה:יוצקים את המלית לתוך התבנית.אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-45 דקות.בסוף האפייה, יש לוודא שהמלית במרכז הקיש אינה רכה.במידה ועדיין לא התקשתה, ממשיכים לאפות עוד מספר דקות. מומלץ לקרר מעט לפני הפריסה וההגשה.מידע ומתכונים נוספים באתר צילום שי זינגר

חומרים:
לבצק:
250 גר' קמח
100 גר' חמאה
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
1/4 כוס חלב
1 כפית תימין קצוץ

למלית:
1 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן זית
1 חבילת פטריות יער (180 ג') חתוכות לרצועות
3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות
1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)
100 ג' גבינה כחולה מפוררת
3 ביצים
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
לבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.
אוספים את הפירורים לבצק בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 ס"מ.
משמנים תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה בבצק המרודד.
מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים.
מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.

למלית:
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.
מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך המשך בישול.
מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות.
מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.

הרכבה ואפייה:
יוצקים את המלית לתוך התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-45 דקות.
בסוף האפייה, יש לוודא שהמלית במרכז הקיש אינה רכה.
במידה ועדיין לא התקשתה, ממשיכים לאפות עוד מספר דקות.
מומלץ לקרר מעט לפני הפריסה וההגשה.

מידע ומתכונים נוספים באתר
 

צילום שי זינגר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר