פאי חורף – בצק במילוי בשר טחון ותפוחי אדמה

מרכיבים לבצק:500 גרם קמח200 גרם חמאהביצהמי קרחמרכיבים למילוי:4 תפוחי אדמה קטניםבצל אחד קצוץ100 גרם בשר בקר טחון20 גרם חמאה20 גרם שמנת20 גרם פטריות קצוצותאופן הכנת הבצק:מוסיפים קמח+חמאה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וגרגירי.מוסיפים ביצה ומוזגים מי קרח לתוך הבלילה במזיגה איטית עד שהבצק מקבל מרקם יציב ונוח לעבודה.מרדדים עם קמח.אופן הכנת המילוי: אופים את תפוח האדמה עם הקליפה בתנור עד לחריכה טובה וכאשר התפוד מוכן בכ-80 אחוז.מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה.מועכים את תפוח האדמה לפירה גס ומוסיפים את שאר המרכיבים.  מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.הכנת הפאי:שמים בתבנית חצי מהבצק שרידדנו.על גבי הבצק שמים את המילוי.שמים מעל את השכבה השנייה של הבצק. מקפלים בצדדים.מומלץ למרוח ביצה מעל..אופים בתנור בחום 180 מעלות עד להזהבה.להרשמה לניוזלטר של שף ניר צוקצילום טלי דולין

מרכיבים לבצק:
500 גרם קמח
200 גרם חמאה
ביצה
מי קרח

מרכיבים למילוי:
4 תפוחי אדמה קטנים
בצל אחד קצוץ
100 גרם בשר בקר טחון
20 גרם חמאה
20 גרם שמנת
20 גרם פטריות קצוצות

אופן הכנת הבצק:
מוסיפים קמח+חמאה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וגרגירי.
מוסיפים ביצה ומוזגים מי קרח לתוך הבלילה במזיגה איטית עד שהבצק מקבל מרקם יציב ונוח לעבודה.
מרדדים עם קמח.

אופן הכנת המילוי:
אופים את תפוח האדמה עם הקליפה בתנור עד לחריכה טובה וכאשר התפוד מוכן בכ-80 אחוז.
מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה.
מועכים את תפוח האדמה לפירה גס ומוסיפים את שאר המרכיבים. 

מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת הפאי:
שמים בתבנית חצי מהבצק שרידדנו.
על גבי הבצק שמים את המילוי.
שמים מעל את השכבה השנייה של הבצק. מקפלים בצדדים.
מומלץ למרוח ביצה מעל.
.אופים בתנור בחום 180 מעלות עד להזהבה.

להרשמה לניוזלטר של שף ניר צוק

צילום טלי דולין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר