מדובר בלביבת תפוח אדמה בסיסית שעליה נניח דג מטיאס, שמנת וצלפים.
חומרים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 ביצה
2 כפות קמח
פלפל שחור
מלח
שמן קנולה של עץ הזית בריאות מהטבע לטיגון
אופן הכנת הלביבה הבסיסית:
לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, לקלף, לייבש ונמעך לפירה
נערבב את כל החומרים ונניח בצד.
לטגן בשמן קנולה / שמן מיקס ולהניח על נייר סופג.
חומרים לסלט המטיאס:
שלושה נתחי פילה מטיאס חתוכים לפרוסות בעובי אצבע
1 צנצנת שמנת חמוצה
1 כף מיונז
1 כף שמיר קצוץ דק
שלושה גבעולי בצל ירוק קצוצים
חצי כפית צלפים מסוננים
אופן ההכנה:
נערבב את כל החומרים, נניח במקרר למשך שעה ונגיש כף גדושה מהסלט על לביבת תפוח האדמה.
לרגל חנוכה, חג השמן והטיגון: מתכונים חגיגיים של שף מייסטר רפי אהרונוביץ באדיבות "שמן תעשיות", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית" המעושרת בויטמין E ו"עץ הזית בריאות מהטבע"