הפשטידה הגבינתית ביותר

משטחים בצק עלים מרודד ועורכים עליו פסי מילוי שונים, כל פס מגבינה אחרת. אחר כך מגלגלים ואופים. כשפורסים – נוצרות שכבות מעניינות

מצרכים:
400 גרם בצק עלים, מרודד
150 גרם גבינת שמנת עם בצ
ל100 גרם גבינת קוטג` (או גבינה רזה) עם זיתים
100 גרם גבינה מלוחה, מרוסקת (מעורבבת עם מעט פפריקה)
1 ביצה טרופה
שומשום
גבינה קשה, מגוררת

אופן ההכנה:
פורסים את יריעת הבצק על שולחן.
מחממים תנור ל– 200 מעלות צלזיוס (חום גבוה).
מחלקים את הבצק בדמיון לשלוש רצועות אורך, ומניחים על כל רצועה גבינה אחרת.
מקפלים את היריעה על המלית הראשונה, ממשיכים לגלגל לגלילה רחבה. אוטמים ומהדקים.
מורחים בביצה בלולה במעט מים, בוזקים שומשום וגבינה מגוררת.
מניחים בתבנית משומנת היטב, ואופים בתנור החם במשך 40 דקות, או עד שמשחים ותופח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר