לביבות אפונה וקוואקר

אפונה ונענע הם שילוב מנצח, שהולך מצוין גם בלביבות

אפונה ונענע הם שילוב מנצח, שהולך מצוין גם בלביבות

חומרים ל-15 לביבות קטנות:
3 כוסות אפונה מוקפאת
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק
1 בצל שאלוט קצוץ דק
2 ביצים גדולות (L)
לטיגון:
שמן קנולה
להגשה:
שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
חולטים אפונה 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שרכה.
מעבירים למסננת ומצננים כ-5 דקות עד שחמימה.
מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול.
טועמים ומתקנים במידת הצורך.
מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה.
הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות.
מעבירים לנייר סופג.
חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר