חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/2 חבילת חמאה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה
1כפית סוכר
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את הקמח, חמאה מלח והסוכר יחדיו עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את השמנת המתוקה בפעם אחת, לשים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל הרצוי המתאים לתבנית הקישים שברשותך (תבנית קישים קטנים).
מהדקים את הבצק בכל גומחה ומסירים את הבצק העודף.
דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ואופים בתנור שחומים מראש ל-180 מעלות כ-12-15 דקות
מילוי הבצק – הבלילה
חומרים:
350 גרם דלעת
2 בצלים
קורט מלח
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
1/3 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
אופן ההכנה:
מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הדלעת.
ממשיכים באידוי עד לריכוך הדלעת.
טורפים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה.
ממלאים את הבצק שהונח בתבנית בתערובת הבצל והדלעת, ועליהם שופכים את הבלילה.
מחזירים לתנור ל-15 דקות בחום של 180 מעלות.
מהחומרים שנותרו אפשר להכין קיש קטן נוסף.