אבן שמוט הופכת את הבית לפיצרייה

ניתן להכין עליה פיצות, פיתות ופוקאצ'ות, והאפייה מהירה מאוד של כל דבר מאפה שטוח אחר

אם יש מישהו הרוצה להפוך את ביתו לפיצרייה, הוא יכול לבחון שימוש באבן שמוט (Chamotte או Schamotte) ההופכת את התנור הביתי לטאבון.
בכך היא מעצימה את הטמפרטורה שלו ומקרינה את חומו לבצק הנאפה בו, תוך שהיא מעניקה לו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.

ניתן להכין עליה פיצות, פיתות ופוקאצ'ות, והאפייה מהירה מאוד של כל דבר מאפה שטוח אחר. 
אפיית פיתות, פיצות וכל מאפה דק אחר, דורשת זמן אפייה קצר בחום מעל 300 מעלות בכדי לקבל את הטעם המשובח, האפוי, השחום וה"קריספי" בחוץ ורך בפנים.

היבואנים אומרים כי היות ותנורי אפייה ביתיים מגיעים בדרך כלל -250-275 מעלות, האפייה איטית יחסית ולא מספקת את התוצאה המבוקשת. כאן משתלבת אבן השמוט, המקנה יכולת לאפות במהירות.
.
אבן השמוט הלוהטת (שחוממה בתנור לחום המרבי) אוגרת בתוכה חום רב.
כך שכאשר מכניסים את הפיצה ומניחים ישירות על האבן הלוהטת, הפיצה מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן ונאפית תוך 5-7 דקות.

החומר: שמוט אלומינה, חומר חסין אש לטמפרטורה של עד 1400 מעלות צלזיוס
מידות: 350X300X25 מ"מ. משקל: כ-5 ק"ג, אריזה: קרטון עם ידית נשיאה.
מחיר: 150 ₪.

להשיג ברשת "איסמור" (בית יהושע, כפר ורדים וצומת ביל"ו)

www.ismor.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר