אגרול גבינה, שמנת וטימין

 

מתכון לחמש יחידות – כשר לפסח

חומרים למלית:
1 חבילה גבינת טוב טעם
גביע שמנת חמוצה – טרה
1 כף קמח מצה
10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
כף עלי טימין טריים
מלח, פלפל לבן

חומרים לציפוי:
2 ביצים – טרופות
כוס קמח מצה
רבע כוס פירורי מצה (מצה יבשה ומפוררת)
5 מצות – רטובות ועטופות במגבת כרבע שעה
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
• מניחים במרכז כל מצה כף וחצי מהתערובת ומקפלים את המצה כמו בלינצ'ס (לצורת גליל סגור, דהיינו, מקפלים שני צידי המצה על התערובת ומגלגלים את המצה לאורכה עד קבלת אגרול).
• מניחים בצלחת עמוקה את הביצים הטרופות.
• מניחים בצלחת עמוקה נפרדת את פירורי המצה עם קמח המצה ומערבבים קלות.
• מצפים את הבורקסים בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי המצה.
• מחממים מחבת עמוקה על להבה גבוהה ומטגנים את הגלילים עד הזהבה מכל הכיוונים.

המלצת השף:
ניתן להוסיף למלית פסטו בזיליקום וטונה
להגיש לצד חרדל דיזו'ן גרגירים ומיונז






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה