אוזני המן שמרים במילוי פרג

מתכון כשר חלבי של שף קונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל ל-12 מאפים אישיים. זמן ההכנה שעה וחצי ויש צורך במיקסר, מערוך וקורצן

ממיסים בסיר את החלב עם הסוכר, הסילאן והחמאה. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהכל מתחבר לתערובת אחידה. מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת. צילום טל סיון ציפורין
ממיסים בסיר את החלב עם הסוכר, הסילאן והחמאה. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהכל מתחבר לתערובת אחידה. מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת. צילום טל סיון ציפורין

חומרים לבצק

275 גר' קמח

30 מ"ל מים

30 מ"ל חלב

10 גר' שמרים טריים

100 גר' אבקת סוכר

150 גר' חמאה

1 ביצה

קורט מלח

2 חלמונים להברשה

למילוי הפרג

100 גר' פרג

100 מ"ל חלב

50 גר' סוכר

50 גר' סילאן

50 גר' רסק תפוחי עץ

20 גר' חמאה

קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מחממים קלות את המים והחלב (אפשר במיקרוגל).

ממיסים בהם את השמרים.

מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח ואבקת הסוכר.

חותכים את החמאה לקוביות.

מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה.

מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים.

מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.

שומרים במקרר עד השימוש.

הכנת מלית הפרג

ממיסים בסיר את החלב עם הסוכר, הסילאן והחמאה.

מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהכל מתחבר לתערובת אחידה.

מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת.

הכנת האוזניים

מרדדים את הבצק לעלה דק.

קורצים עיגולים עם הקורצן.

את שארית הבצק פותחים שוב וקורצים עיגולים נוספים עד קבלת 12 עיגולים.

ממלאים במרכז כל עיגול כ- 50 גר' פרג.

מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם.

סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים כך שמתקבל משולש שמרכזו חשוף.

מערבבים את החלמונים עם מעט מים ומברישים את האוזניים.

אפייה

מסדרים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה.

נותנים לגלילות לנוח כ- 30 דקות בטמפרטורת החדר לפני האפייה כך שהשמרים יתפיחו אותן מעט.

אופים ב- 170 מעלות כ- 17 דקות עד שהאוזניים מקבלות גוון זהוב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה