איטלקיה בפשפשים

כשג'אקומו רואה איטלקיה, גם היא רק מסעדה, הוא חייב לבקר בה. הכול הזכיר לו מסעדה עממית בשוק של נאפולי, בה סעד אחת מארוחות הצהרים המהנות ביותר באיטליה

יפה עשתה עיריית תל אביב, ששמה את הדגש לאחרונה על פיתוחם של אזורי בילוי בדרומה של העיר, כמו מתחם התחנה ושוק הפשפשים. גולת הכותרת במפעלות הקיץ היא אירוע הקיץ השנתי – "פישפשוק", המתקיים בלילות חמישי מעתה ועד סופו של אוגוסט, והופך את סמטאותיו של שוק הפשפשים למתחם בידור, בילוי והנאה, ולא דווקא ליאפים אלא לעם ישראל כולו.

כך, שוק הפשפשים שביפו הולך ומתפתח למתחם בילוי, וסימן לכך ניתן למצוא במספרם הגדל והולך של המסעדות ובתי הקפה הצצים שם חדשות לבקרים – כולם הולכים בדרכו של קפה "פועה" האגדי, הפועל שם מזה כמה שנים, וקרוב לוודאי שבהצלחה ניכרת.

עוד אנו מסתובבים בשוק ומחפשים מקום ישיבה באחת ממסעדות החומוס הפזורות במקום, ולנגד עינינו בפינת עולי ציון ורחוב מרגוזה, צצה ועלתה מסעדה חדשה ובלתי מוכרת בשם "איטלקיה בפשפשים". וכשאני רואה איטלקיה, גם היא רק מסעדה, אני חייב לבקר בה.

לבה של "האיטלקיה" הוא בר עם כסאות גבוהים מסביבו ושולחנות הפזורים ברחוב ומכוסים, איך לא, במפות משובצות אדום לבן. ההמולה שמסביב, המלצרים המתרוצצים בין השולחנות והריחות, הזכירו לנו מסעדה דומה, עממית, בשוק של נאפולי, בה סעדנו אחת מארוחות הצהרים המהנות ביותר באיטליה.

התפריט שהודפס על דף נייר פשוט, הציג מספר מצומצם של מנות (5 מנות פסטה ו-5 פיצות שונות) ולשאלתי, הוסבר לי שמדובר בתפריט מיוחד לערבי ה"פישפשוק", וכי תפריטה הרגיל של המסעדה עשיר וקורץ יותר.

רמת הרעב שלנו לא הותירה מקום לפקפוקים, והשולחן הראשון שהתפנה נתפס על ידינו לאחר מאבק קצר.
בגלל דלותו של התפריט החלטנו להתחלק במנות, וכך בחתי בפסטה "חונקי הכמרים" ברוטב פטריות, וזוגתי בפיצה פפרוני. כוס בירה איטלקית "פרוני" ומים מינרליים השלימו את הבחירה.

פסטה חונקי הכמרים (Strozzapreti) היא פסטה טיפוסית לאיזור מרכז איטליה.
סיפור עממי מסביר ששמה של הפסטה ניתן לה על ידי בעלים איטלקיים זועמים שנשותיהן היו מכינות פסטות כאלה לכמרים במנזרים כחלק מתשלום דמי השכירות עבור משקיהם. הגברים ששנאו לחלוק מלחמם עם הכמרים, איחלו להם שהלוואי ופסטה זו תגרום להם לחנק.

זוהי פסטה קצרה, באורך של כ-5 ס"מ, המסובבת ונראית כמו בורג ארוך. לרטבים בעלי תכולה מוצקה רצוי לבחור בפסטה ממשפחת הפסטות הקצרות, בהן רוטב כדוגמת רוטב הפטריות יכול "להיתפס" ולהגיע לפה עם כל נגיסה, בניגוד לפסטות הארוכות כמו פטוצ'יני, למשל, שבהן הפטריות מחליקות מהפסטה ישירות בחזרה לצלחת.

המנות שהגיעו הפתיעו לטובה. בניגוד למקובל במקומותינו, זו הייתה פסטה איכותית (מתוצרת דה צ'קו). פטריות השמפיניון שפוזרו ברוטב בנדיבות היו טריות כמובן, ולא כאלה משומרות שבהן משתמשים לעתים קרובות, והרוטב עצמו הכיל גבינת מסקרפונה שהיוותה בעדינותה השלמה מעניינת לפטריות הטעימות.
זו הייתה מנת פסטה מדויקת מבחינת זמן בישולה, ועטופה ברוטב מעולה בדיוק במידה הנכונה, בניגוד למרקי הרוטב שאנו מקבלים לעתים את הפסטה שרויה בהם.

הפיצה של זוגתי התגלתה כפיצה אמיתית, ללא כמות מוגזמת של גבינה או רוטב עגבניות, ובצק שרודד כהלכה לעובי המדויק הרצוי. פרוסות הפפרוני שפוזרו מעל היו גם הן מאיכות טובה, וכך התקבלה פיצה מהנה ומשמחת.
ניתן לשער שלא הותרנו הרבה בצלחות, ולולא הקהל שצבא על המסעדה וחיכה לשולחן שיתפנה, הייתי מתפתה ומזמין מנת פסטה נוספת.

מנת הקינוח, פנקוטה, הייתה מאכזבת לחלוטין, הן במרקמה, הן בחוסר הווניל בטעמה, והן ברוטב המשמשים, כמדומני, שפוזר על פניה ולא הצליח לתרום לשיפורה.

לסיכום, אם אתם אוהבים מסעדות עממיות עם אוכל איטלקי אמיתי ואותנטי, זה בדיוק המקום עבורכם. אנחנו נהנינו מאוד, והבטחנו לעצמנו לחזור בערב שקט יותר, לארוחה שלמה מהתפריט המורחב.

מחיר מנת פסטה 48-34 ₪, פיצה 40-36 ₪.

איטלקיה בפשפשים
רח' עולי ציון 16 שוק הפשפשים, יפו
טל. 03-6829678

מיהו ג'אקומו?
ג'אקומו – יעקב פיאלקוב, עוסק שנים רבות בבישול, ובבישול איטלקי בפרט.
הוא השתלם בבישול איטלקי אצל השף רוברטו פפי ברומא, אצל מרצ'לה חזן, ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריו ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.
ג'אקומו עבד תקופת מה במסעדה ברומא, והייתה בבעלותו מסעדה, מעדניה, מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".
כיום הוא מעביר קורסים בבישול איטלקי, עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בבית הסועד, ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים.
כמו כן הוא כתב שני ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב.

ג'אקומו
רח' אצ"ג 10א' כפר סבא
טל. 052-6662124, 09-7410862
www.giacommo.net
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר