איך ללמד ילדים שאוהבים אוכל לאהוב גם מדעים

תוכנית לימודית ייחודית מבית אופקים חדשים, המיועדת לכיתות ג-ה ונקראת טבחים חוקרים, עושה שימוש בבישול על מנת לקרב את הילדים ללימודי המדעים. באמצעות ביצוע מגוון ניסויים מרתקים בבישול, הילדים מפנימים דרכי חשיבה ומושגי יסוד במדע

ילדים שונאים מדעים. ילדים אוהבים אוכל. צרף את השניים ותקבל תוכנית לימודית חדשה שתוצג במסגרת תערוכת חינוך בישראל 20088 שתיערך בין התאריכים 28-27 לאפריל בגני התערוכה ת"א.

תוכנית לימודית ייחודית מבית אופקים חדשים, המיועדת לכיתות ג-ה ונקראת טבחים חוקרים, עושה שימוש בבישול על מנת לקרב את הילדים ללימודי המדעים. באמצעות ביצוע מגוון ניסויים מרתקים בבישול, הילדים מפנימים דרכי חשיבה ומושגי יסוד במדע. הניסויים המשולבים בתכנית מלהיבים ומפעילים מאוד ורובם מבוצעים בחומרים יום-יומיים אשר משמשים לבישול.

בעזרת בישול מאכלים שונים, במהלך כל השנה, לומדים הילדים נושאים מדעיים כגון שימוש בחשיבה מדעית על-מנת לבחון את התהליכים והתופעות בעולם הסובב אותנו, הפנמת מושגים מדעיים – ניסוי, השערה, מסקנה, קבוצת ביקורת ועוד.

בנוסף הם מתנסים בהכרת מידות נפח, זמן ומשקל המשמשות בתהליכי בישול, הכרת תהליכים פיסיקליים וכימיים שעוברים חומרים: התפחה, התססה, המסה, התכה, הקפאה, רתיחה ועוד; והתייחסות לאופן הגידול וההפקה של צורות מזון שונות.

נושאי הלימוד בתוכנית:
פעילויות היכרות ומבוא למחשבה המדעית: היכרות עם המטבח, הקניית דפוסי עבודה בדגש על בטיחותן והיגיינה, הכרת המתודה המדעית לבחינת תהליכים ותופעות בעולם סביבנו.

תכנון וביצוע עצמאי של ניסויים: לאחר שרכשו כלי–חשיבה–מדעית, ימשיכו הילדים לתכנון עצמאי יותר של דרך ביצוע הניסויים, המדידות והסקת המסקנות.

מדע ותזונה: פחמימות, חלבונים, שומנים וויטמינים – ביצוע ניסויים הכוללים שימוש במרכיבים של אבות המזון המצויים בכל בית. הבנת חשיבותם של אבות המזון השונים לגוף האדם.

מאכלי חג ומסורת: בסמוך למועדי החגים יוכנו מאכלים מסורתיים הקשורים לחג, תוך הכרת מרכיביהם ולימוד המסורת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר