אשת היין מוראן עשור פותחת קורסי יין במסעדת Messa

המפגשים יכללו טעימות של סוגי יינות ייחודיים ויוקרתיים וילוו במנות פינגר פוד ושתייה קלה. למשתתפים יוצעו בקבוקי היין שיוגשו לטעימה במהלך המפגשים במחירי עלות

מסעדת Messa חנכה לאחרונה חדר יין חדש ומקצועי אשר נבנה על ידי חברת EuroCave. בחדר פועלת יחידת בקרת לחות 70% וקירור אשר באמצעותה ניתן ליישן יין ולשמור עליו לאורך זמן. כל המדפים אשר יובאו מצרפת הנם מדפי עץ נשלפים עשויים מעץ מלא העומדים בתנאי לחות. בצמוד לחדר היין, המאחסן  בין היתר גם עשרות יינות ייחודיים ויוקרתיים, הוקם חדר הדרכה אינטימי המיועד לסדנאות יין ואירועים פרטיים.

החל מחודש פברואר תקיים המסעדה סדנאות יין מקצועיות בנות מספר מפגשים לציבור הרחב בהדרכת אשת היין מוראן עשור –  מנהלת מחלקת היין של המסעדה שנבחרה כסומליה השנה של "גלובס" ב- 2008 וזוכת "פרס ירדן" לשנת 2006.
 
המפגשים יכללו טעימות של סוגי יינות ייחודיים ויוקרתיים וילוו במנות פינגר פוד ושתייה קלה. למשתתפים יוצעו בקבוקי היין שיוגשו לטעימה במהלך המפגשים במחירי עלות.

קורס יין למתחילים
קורס היכרות בסיסי ליין המקנה ידע נרחב וחווית יין .הקורס מיועד לכל מי שעולם היין קוסם לו ורוצה להעמיק בחוויית שתיית היין.
הקורס כולל 5 מפגשים, 3 שעות כל אחד, בימי שני בין השעות :19:00 עד 22:00.
הקורס הראשון ייפתח ביום שני 16/2.
מחיר השתתפות בקורס: 1,200 ₪ לאדם.
16/2 מפגש 1 – זני ענבים, הגפן, תהליכי ייצור יין, מבעבע וקינוח, יישון יין
בחביות
23/2 מפגש 2 – אמנות טעימת היין :איך טועמים יין, שפת היין – מושגים
שונים: בוקה, ארומה, גלגל הריחות, Le nez du vin ועוד.
2/3 מפגש 3 – יינות ישראליים, היסטוריה והתפתחות תרבות היין בישראל.
יקבי בוטיק ויקבים מסחריים. יין כשר, שנות הבציר הטובות בארץ.
9/3 מפגש 4 – עולם ישן ועולם חדש. סקירה על אזורי היין המובילים בעולם.
16/3 מפגש 5 – התאמת אוכל ליין, טיפים לרכישת יין במסעדה, בחנות או
בסופרמרקט, באמצעות אתרים באינטרנט או ביקב. איך שומרים יין ואיזה יינות ניתן לשמור.

קורס יין למתקדמים
קורס עשיר ומעמיק בעולם היין.הקורס מיועד למי שעבר קורס מתחילים בסיסי ורוצה להעשיר את ידיעותיו לרמה מקצועית.
קורס הכולל 4 מפגשים באורך 3 שעות בימי רביעי בין השעות: 19:00 ל- 22:00.
הקורס הראשון ייפתח ב- 18/2 ביום רביעי.
מחיר השתתפות בקורס :950 ₪ לאדם.
18/2 מפגש 1 – מהו טרואר? בחינת הטרואר בארצות שונות והשפעתיו
השונות. סקירה בהרחבה של אזורי היין של צרפת (האפלסיון), יחד עם טעימה המאפיינת את הטרוארים הבולטים.
25/2 מפגש 2 – סקירה מורחבת של אזורי היין באיטליה ובספרד יחד עם
טעימה המאפיינת את האזורים השונים.
4/3 מפגש 3 – סקירת העולם החדש: ארה"ב ודרום אמריקה, דרום
אפריקה, אוסטרליה וניו זילנד.
11/3 מפגש 4-  פגמים ביין, זיהוי יין מקולקל ומהם הפגמים הנפוצים, ממה הם
נובעים. טעימה עיוורת, זיהוי יין המסכם את כל מה שנלמד.

מפגשים בנושאי יין
מפגש בן 3 שעות בשעות הערב בין 19:00 ל22:00
ביום רביעי 11/2 – מפגש בנושאי צרפת סקירה על יינות צרפתיים ואזורי יין בצרפת
ביום שלישי 17/2 – מפגש בנושא התפתחות תרבות היין בישראל: יקבי בוטיק מול יקבים מסחריים.
280 ₪ לאדם.

ההרשמה לקורסים ולמפגשים תתבצע דרך המסעדה בטל. 036856859 שלוחה 2. 
ניתן להתקשר למוראן לכל שאלה: 052-3757068

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר