בדיקת 2EAT: כ-20 ספרים חדשים בשנה בתחומי בישול, אוכל, יין ואלכוהול

במהלך 10 השנים האחרונות פרסמו למעלה מ-100 שפים, קונדיטורים, עיתונאים, ספרי בישול, ספרים בתחום מעדני גורמה, ספרי יינות

מבדיקת אתר המסעדות 2EAT עולים נתונים מעניינים על תחום ספרי הבישול וספרים בתחומי אוכל, יין ואלכוהול בישראל:

• במהלך 10 השנים האחרונות פרסמו למעלה מ-100 שפים, קונדיטורים, עיתונאים, ספרי בישול, ספרים בתחום מעדני גורמה, ספרי יינות.
• מדי שנה מתפרסמים בין 15-20 ספרים חדשים בתחומי הבישול, האוכל, היין והאלכוהול.
• 18% מספרי הבישול תורגמים, 78% מספרי הבישול הנכתבים בארץ הינם בעלי מספר דפים לא רב (עד 100 עמודים) ובעלי תוכן קליל, כלומר, אוסף מתכונים וצילומים.
• ב-5 שנים האחרונות שמים כ- 40% מהספרים בתחום הבישול דגש על בריאות ודיאטה, ותזונה בריאה ונכונה.
• 22% מהספרים בתחום זה הינם ספרים מקצועיים שנועדו לחובבי בישול ולטבחים מקצועיים.
• 60% מספרי הבישול מתרכזים בבישול עדתי או נישתי, כגון המטבח המזרח אירופאי, המטבח המרוקאי, המטבח ההונגרי, הצרפתי, האיטלקי, בישול ים תיכוני.
• 75% מצרכני ספרי הבישול מעידים על כך ששף המוציא לאור ספר בישול, מבסס את מעמדו כשף מוביל, ו"המניות" של מוסד האוכל בו הוא מבשל עולים כמו מחירי האוכל.
• טרנד חדש וישראלי מאוד הוא הוצאה לאור של ספרי מסעדות, בהם לצד דירוג מסעדות, בתי קפה או קונדיטוריות, מופיעים גם מתכונים, המלצות וטיפים בתחום הבישול.
• 69% ממקבלי ספרי בישול כמתנה, הביעו שביעות רצון מערך המתנה.

בתמונה: קרין גורן, אלופת ספרי הבישול של קוראי אכול ושאטו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר