בוואריה וניל עם תותים וסירופ ג’ינג’ר

 

בוואריה וניל
700 מ”ל חלב
1 מקל וניל חצוי לאורכו
20 גרם תמצית וניל איכותית
175 גרם סוכר
170 גרם חלמון
28 גרם ג’לטין
750 מ”ל שמנת מוקצפת

אופן ההכנה
1. מרתיחים חלב עם מקל הוניל. בסיום הרתיחה להוציא את המקל.

2. מערבבים סוכר וחלמונים.

3. קושרים את החלב עם החלמונים והסוכר תוך השוואת טמפרטורה. מחזירים לאש ומחממים ל-85 מעלות. מסננים ומוסיפים את הג’לטין.

4. מקררים את המסה על אמבט מי קרח.

5. מקציפים את השמנת ובתנועות קיפול מערבבים את הנוזל שהתקרר לשמנת.

6. יוצקים לתבנית ההגשה ומקפיאים.

סירופ ג’ינג’ר
חצי ק”ג סוכר
חצי ליטר מים
50 גרם ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
10 גרם אבקת ג’ינג’ר יבשה

אופן ההכנה
להרתיח את כל החומרים יחד ולקרר.


הגשה
חותכים תותים טריים לקוביות. יוצקים מעליהן כף מסירופ הג’ינג’ר ומניחים מנת בוואריה.
מקשטים בעלי נענע ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה