בונסאי – לכרמיאלים יש אסיאתית

במתחם החדש בקניון חוצות כרמיאל, נפתחה מסעדה חדשה ושווה ביותר – בונסאי, הצפויה להפוך למוקד משיכה לא רק לתושבי העיר והאזור, אלא גם למטיילים בגליל ולנופשי הצימרים המחפשים מקום לאכול בו טוב

במתחם החדש בקניון חוצות כרמיאל, בקרבת מרכז BIG, נפתחה ממש לאחרונה מסעדה חדשה ושווה ביותר – בונסאי. שמה מרמז על מהותה: מסעדה אסיאתית, בבעלותו של שרון בראון, והיא צפויה להפוך למוקד משיכה לא רק לתושבי העיר והאזור, שכבר סימנו אותה כיעד מועדף, אלא גם למטיילים בגליל ונופשי הצימרים המחפשים מקום לאכול בו טוב.

הגענו ארבעה לארוחת צהרים של שבת. את היין הבאנו איתנו: שירז אוסטרלי אולירי ווקר- קלייר ואליי/ מקלארן וייל 2004 (היבואן: מרש), עם פקק מסתובב ולא נשלף – הווה אומר לא פקק שעם.

עיצוב המסעדה נעים ביותר, עם צבעים שקטים ואיורי קיר הכוללים קליגרפיה סינית או יפנית – לכו תדעו. את המסעדה חוצה בר אמצע ארוך – דלפק אכילה דו צדדי, כאשר שולחן האמצע מואר בבסיסו ומקרין אור ירוק חללי על תחתית הצלחות המונחות עליו.

הגימיק המקבל את פני הסועדים, מלבד המלצריות החביבות שכלל אינן גימיק, הם המסכים של "קונספטיק" עם התפריט המלא והסבריו ,לצד צחוקים, נומורולוגיה, אסטרולוגיה ופרטים על המקום. יש גם ג'וקבוקס אולטימטיבי עם יישום מיוחד לבחירת מוזיקה, מתוך רשימה של 6000 שירים (בחרנו גם בחרנו).
אבל הכי הכי זה המבט על המטבח – Open Kitchen – כאשר רואים את הסושי שף מכין את הסושי שהזמנתם מתוך היצע הסושי העשיר, המהווה רק חלק מהתפריט.

מאחר שהגענו רעבים, ומאחר שהחלטנו לדגום כמה שיותר ממנות בונסאי, החלה סנדרה, המלצרית המקסימה והידענית שלנו, להזרים את מנות הפתיחה אל השולחן:
קומבינציית טמפורה – 5 יחידות קרנצ' פוטומקי טונה ירקות, 4 יחידות אוורה מאקי עם אינסייד אאוט ספייסי טונה.
רול ספיישל בונסאי – סלמון בטמפורה בירקות ועטוף בבטטה עם רוטב טריאקי. 
טטאקי טונה צרובה – טונה אדומה בקראסט תבלינים עם שומשום שחור – צרוב על הפלאנצ'ה, מונח על איטריות ואצות – מנה מרשימה ביותר.
גיוזה ירקות (יש גם עוף) – כיסונים דקיקים במילוי תרד וטופו, לצד רוטב סויה-צ'ילי-שומשום.
יקיטורי אנטריקוט – שיפודוני אנטריקוט ובצל ירוק בגריל ברוטב טריאקי.
פופ שרימפס – נתחי שרימפס בטמפורה, ברוטב יוזו ומירין. מנה מאוד מיוחדת ומומלצת.

תוך הנאה מהמנות אותן אנו מחסלים, אנו רואים מסביבנו משפחות נהנות ממגוון אוכל סיני ויפני, להלן אסיאתי, כולל ילדים קטנים – בהחלט חינוך נכון.
לגימה מהיין המשובח ומהמים, ואנו מוכנים למנות העיקריות:

נודלס ימארו – עם עוף סינטה ואווז מעושן; המנה הכי פופולרית במסעדה לדברי המלצרית שלנו, עם קצת כוסברה
ובטטה.
מדליוני סלמון בגריל – על פירה ומצע ירקות ירוקים בחמאת טריאקי והדרים.
מנה מהווק: אודון המנה האהובה על סנדרה המלצרית: איטריות מקמח יפני מיוחד, במרקם דמוי ניוקי, מוקפצות עם פטריות שיטאקי, תרד ובשר בקר- מנה לא משמינה, יתרון.
צ'יקן טריאקי – חזה עוף בגריל, על אורז מוקפץ, שסנדרה קבעה שהוא מעולה.

למרות שלא נותרו בנו כוחות לקינוח, ונסיעה בחזרה הביתה במרכז חיכתה לנו,  לא עמדנו בפיתוי, ואפשרנו לסנדרה להגיש לנו את הקינוח האהוב עליה: דואט קרם ברולה – קרם ברולה בטעם וניל, וכנ"ל בטעם למון גרס, אמורים ליצור שילוב חמוץ מתוק.
מאחר שלא ממש הרגשנו בהבדל משמעותי בין שני מרכיבי המנה, אותגרה סנדרה והגישה לנו קינוח מאוד פופולרי בבונסאי – רול ליר סושי שוקולד – הקרוי על שם בתו של שרון בראון הבעלים: שכבות שוקולד חלב, ביניהן קרם ברולה עטוף בקוקוס. מנה מעולה.

מכיוון שסנדרה ראתה שאנחנו מתיידדים עם הקינוחים, וקצת שוכחים מהנסיעה המחכה לנו, היא נתנה לנו לדגום גלי-לאו שוקולד ואגוזים – גליל מוס שוקולד מצופה ומונח על טמפר שוקולד חלב.
פונדנט דור – סופלה שוקולד בבריכת שוקולד ובמילוי שוקולד לבן חם, עם כדור גלידה וניל. 
סלסלת פירות טרופיים – סורבה פירות על מצע סלסלה פירות טרופיים
עוגת גבינה פירורים – שכבות קרם גבינה, שמנת ופרורים, על רוטב פירות יער. אסיאתי? לא, אבל על זה אנשים לא מוותרים.

אנחנו עם קנקן תה ירוק ויסמין, מנסים לאסוף את עצמנו, לצאת לחום היום ולמכונית. לא פשוט.
בינתיים זורמות סירות סושי – קומבינציות מרהיבות עין השטות היישר מהסושי שף, שאנו צופים כל הזמן בהערכה בעבודתו על המסך שלנו, אל השולחנות ההולכים ומתמלאים.
המורה מכרמיאל שנהנית איתנו במסעדה, מכירה חצי מהסועדים – מורים, הורים, תלמידים. נראה כי משהו חדש כובש את כרמיאל, ובצדק.

מסעדת בונסאי
קניון חוצות כרמיאל (מול מרכז ביג)
טל. 04-9888080
www.bon-sai.co.il

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר