בצק עלים עם קמח מלא במילוי דניס, תרד ולימונים

חומרים ל- 8 מנות:1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה 1/2 ק"ג תרד, עלים שלמים רחוצים וללא גבעולים1/4 כוס שמן זית4 כפיות מלח דקכפית פלפל שחור1 כפית פלפל שאטה, גרוס8 שיני שום, פרוסות דק1/2 כוס מיץ לימון8 יח' פילה דניס גדול, ללא עור ועצמות (1.25 ק"ג)1/2 כוס לימונים משומרים, פרוסים דק2 כפיות כמון, טחון1/2 כוס עלי פטרוזיליה 1/4 כוס עלי כוסברה2 ביצים, טרופותאופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מקמחים קלות משטח עבודה, פורשים עליו את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך. חותכים את הבצק ל- 8 מלבנים שווים.מטגנים במחבת חמה את עלי התרד עם מעט שמן זית, מוסיפים את המלח, הפלפל, פלפל השאטה והשום ומערבבים, ממתינים עד שעלי התרד מתרככים. יש לשים לב שהתרד אינו מאבד מצבעו הירוק. מוסיפים מעט מיץ לימון ומסננים בעזרת מסננת. מברישים כל יחידה של דג בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.מניחים במרכז כל מלבן שכבה של עלי תרד ומעל התרד כ-3 פרוסות של לימונים משומרים. מניחים מעל התרד והלימונים נתח פילה דניס ומפזרים מעל מעט כמון, פטרוזיליה וכוסברה. אוספים את פינות מלבן הבצק על המלית, מותחים לכיוון המרכז ומהדקים בעזרת הביצה הטרופה, כמו אריזת מתנה. דוקרים בעזרת מזלג בחלקו העליון (פתח ליציאת אדים).מברישים בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

חומרים ל- 8 מנות:

1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
1/2 ק"ג תרד, עלים שלמים רחוצים וללא גבעולים
1/4 כוס שמן זית
4 כפיות מלח דק
כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל שאטה, גרוס
8 שיני שום, פרוסות דק
1/2 כוס מיץ לימון
8 יח' פילה דניס גדול, ללא עור ועצמות (1.25 ק"ג)
1/2 כוס לימונים משומרים, פרוסים דק
2 כפיות כמון, טחון
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1/4 כוס עלי כוסברה
2 ביצים, טרופות

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקמחים קלות משטח עבודה, פורשים עליו את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך. חותכים את הבצק ל- 8 מלבנים שווים.
מטגנים במחבת חמה את עלי התרד עם מעט שמן זית,
מוסיפים את המלח, הפלפל, פלפל השאטה והשום ומערבבים,
ממתינים עד שעלי התרד מתרככים. יש לשים לב שהתרד אינו מאבד מצבעו הירוק.
מוסיפים מעט מיץ לימון ומסננים בעזרת מסננת. 
מברישים כל יחידה של דג בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים במרכז כל מלבן שכבה של עלי תרד ומעל התרד כ-3 פרוסות של לימונים משומרים.
מניחים מעל התרד והלימונים נתח פילה דניס ומפזרים מעל מעט כמון, פטרוזיליה וכוסברה. 
אוספים את פינות מלבן הבצק על המלית, מותחים לכיוון המרכז ומהדקים בעזרת הביצה הטרופה, כמו אריזת מתנה.
דוקרים בעזרת מזלג בחלקו העליון (פתח ליציאת אדים).
מברישים בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר