fbpx

גפילטע פיש מדג פורל ורוד

מתכון ל-10 מנות מצרכים: 1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות 2 ביצים טריות 2 בצלים 2 גזרים כפית פלפל שחור מלח על פי הטעם 2 כפות סוכר 1 כוס פחות 1/2 2 כפות (100 גר') קמח מצה להגשה: חזרתאופן ההכנה:  מנקים את הדג תוך הסרט האידרה והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד (חשוב להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה). מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה, שתי ביצים.לשים עד ליצירת עיסה אחידה. מצננים כשעה במקרר.יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני.ניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות של בצל וגזר. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. מניחים את הקציצות בכלי הגשה.יוצקים מעליהן את הרוטב שנוצר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מגישים קר עם פרוסות הגזר וחזרת.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ל-10 מנות

מצרכים:
1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות
2 ביצים טריות
2 בצלים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
1 כוס פחות 1/2 2 כפות (100 גר') קמח מצה

להגשה:
חזרת

אופן ההכנה: 
מנקים את הדג תוך הסרט האידרה והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד (חשוב להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה).
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה, שתי ביצים.
לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
מצננים כשעה במקרר.
יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני.
ניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות של בצל וגזר.
מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. 
מניחים את הקציצות בכלי הגשה.
יוצקים מעליהן את הרוטב שנוצר בסיר.
מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מגישים קר עם פרוסות הגזר וחזרת.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר