דיירות בית בלב מציעות מתכונים למאכלי חנוכה

לקראת חג החנוכה הפיקו ברשת הדיור המוגן בית בלב, מקבוצת מכבי שירותי בריאות, חוברת מתכונים מכל הזמנים ומכל העדות

לקראת חג החנוכה הפיקו ברשת הדיור המוגן בית בלב, מקבוצת מכבי שירותי בריאות, חוברת מתכונים מכל הזמנים ומכל העדות.
במקביל התקיימה במקום תחרות מתכונים שהתקיימה לקראת חג החנוכה, 
שהיוותה הזדמנות לנכדים לשמוע איך חגגו פעם בחנוכה.

רבקה הלפרין, דיירת בבית בלב ברמת השרון, הייתה "אלופת הבצקים", כך מעידה עליה בתה חנה. האם והבת נזכרו יחדיו כיצד התנהלו ההכנות לחג. "כל בני המשפחה ידעו שמרגע שאימא מכינה את בצק השמרים חל איסור מוחלט לרוץ בבית, כדי שחלילה הבצק לא יתפח. מחיר של ריצה בבית היה לעבור את חג החנוכה ללא אכילת סופגניות".

לפניכם המתכונים המנצחים של בית בלב לחנוכה.

סופגניה בתפוח עץ – דינה מרקוביץ
דיירת בית אילדן קריית מוצקין,
החומרים:
2 ביצים
1 גביע לבן
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 תפוחי עץ חמצמצים
יין אדום מתוק
1 כפית רום
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הביצים, הלבן, הסוכר והקמח עד ליצירת הבצק.
במקביל קולפים 2 תפוחי עץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים בגודל של כ- 1/2 ס"מ.
טובלים את כל פלחי התפוח ביין עם כפית תמצית רום ומשהים למשך כ- 5 דקות. לאחר מכן מחדירים את הפלחים לבצק ומטגנים את הסופגניות בשמן.
ניתן לפזר על הסופגניות אבקת סוכר או שוקולד מומס.

בצקניות – שושנה ברט
דיירת בית בלב ירושלים,
חומרים:
1/4 2 כוסות קמח
2 ביצים
2 כפות רום או קוניאק
1 שקית סוכר וניל
1 כף מרגרינה נמסה
1/2כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
יש לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק עשיר.
מניחים את הבצק בצד למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
בהמשך, מחממים את השמן במחבת עמוקה.
מפזרים קמח על קרש חיתוך ומניחים עליו 1/4 מכמות הבצק בכל פעם.
את הבצק מרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת שכבה דקה מאוד.
חותכים את הבצק לרצועות וקושרים אותן בצורות שונות.
מטגנים את הרצועות במשך 1 עד 2 דקות בשמן החם.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

סופגניה ביין – דינה מרקוביץ
דיירת בית אילדן קריית מוצקין, 
חומרים:
2 ביצים
1 לבן
חצי כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 תפוחי עץ
יין אדום/ רום
אופן ההכנה: 
מכינים בצק מ- 2 ביצים – 1 גביע לבן – חצי כוס סוכר – 1 כוס קמח תופח.
קולפים 2 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים), מוציאים את הליבה ופורסים
לפרוסות של כחצי ס"מ,
טובלים את הפרוסות ביין אדום מתוק עם כפית תמצית רום עד כיסוי הפרוסות ל-5 דקות.
טובלים כל פרוסה בבצק שיכסה את כולה, ומטגנים בשמן עמוק.
מוציאים ומפזרים אבקת סוכר או שוקולד מומס מלמעלה.

לביבות תפוחי-אדמה – רחל חונן
דיירת בית אילדן קריית מוצקין,
חומרים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
5 ביצים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון.
אופן ההכנה:
מגרדים תפוחי אדמה על פומפה גסה או במעבד מזון.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. אפשר להוסיף פטרוזיליה ו/או בצל ירוק קצוצים.
משהים ל-10 עד 15 דקות בערך ומסננים את הנוזלים.
מחממים שמן, ובעזרת כף או מצקת קטנה מעבירים לשמן החם.
משטחים מעט והופכים לאחר קבלת הצבע הזהוב.
מורידים על נייר סופג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר