הבשר שמוכרים לנו: כחצי טון בשר ודגים הוחרמו בירושלים

הווטרינר הראשי בעיריית ירושלים מזהיר לא לקנות מוצרי מזון שאינם בתנאים מתאימים, דבר העלול לגרום למחלות קשות

צוות השירות הוטרינרי בעיריית ירושלים החרים בשבוע האחרון כחצי טון בשר ודגים שנתפסו ברכב פרטי שאינו מיועד למכירת מוצרי מזון, ללא קירור ללא תנאים סניטריים.  בעל הרכב נתפס כשהוא מוכר את המוצרים בשכונות ורחבי העיר.

השירות הווטרינרי של העירייה מזהיר שלא לרכוש בשר ודגים או כל מוצרי מזון שמקורם לא ידוע או מוחזקים בתנאים שאינם ראויים, מחשש כבד לבריאות.

הווטרינר הראשי בעיריית ירושלים, ד"ר זוהר דבורין, אומר כי בשר, דגים, או כל מוצר מזן אשר אינו מטופל על פי חוק הוראות משרד הבריאות, מהווה סכנה עם התרבות חיידקים ובקטריות אשר עלולות לגרום למחלות להרעלות ואף למוות.

עוד מציין דבורקין: "לא שווה לחסוך מספר שקלים על מזון שמוחזק בתנאים שאינם סבירים. בשר אשר אינו נשמר בטמפרטורה נכונה, ללא קירור, מהווה סכנה להתרבות חיידקים העלולים לגרום למחלות קשות, כך לגבי ביצים בהן מקננים חיידקי הסלמונלה היכולים לגרום להרעלות קיבה ותופעות קשות ביותר".

בשנה החולפת השמיד השירות הווטרינרי בעיריית ירושלים למעלה מ- 170,000ביצים וקרוב ל-40 טון מוצרי בשר ודגים שאינם ראויים למאכל אדם, שנועדו למכירה בשווקים ובשכונות בעיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר