הגיעה לישראל: טחינה הררית משומשום אתיופי

תהליך הטחינה הסופי נעשה באבני ריחיים מסורתיות ומתקבלת טחינה חלקה בהירה עם טעמים מעודנים. צילום יפית בשבקין
טחינה של בית בייצור מסורתי העשויה בתהליכי ייצור קפדניים תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת ומצליחה לשמר אופי מסורתי ואותנטי

אל המדפים בחנויות עולה "טחינה הררית" משומשום אתיופי הנחשב למעודן יותר בטעמו, שמיוצרת בטורקיה באבני ריחיים מסורתיות ובטמפרטורה נמוכה ששומרת על ערכיה התזונתיים. הטחינה עוברת שלוש רמות של סינון, כשבשלב האחרון בוררת עין דיגיטלית כל מה שאינו שומשום טהור.

היבואן אומר כי טחינה שלא עוברת  תהליכי סינון וניקוי דומים תהיה כהה יותר, וככל שהצבע בהיר יותר, הטחינה נחשבת לאיכותית יותר. הסיבות לכך הן תהליכי הסינון, ובעיקר מפני שגרגירים שעברו טחינה מהירה מתחממים במהלכה, מה שמקנה להם צבע כהה יותר, ומאבדים את רוב הערכים התזונתיים החיוניים שבשומשום.

לאחר הסינון מנוקה השומשום בעזרת סיבובי תוף עם מים, ולאחריו מיובש השומשום בתנור פתוח בטמפרטורה שאינה עוברת 50 מעלות. זאת כדי למנוע התחממות יתר שתוביל לקלייתו – מה שאחראי ישירות לערכה התזונתי של הטחינה. תהליך הטחינה הסופי נעשה באבני ריחיים מסורתיות, בהן לא נוצרת טמפרטורה שעולה על 30 מעלות. כך, שוב לפי היבואן, מתקבלת טחינה חלקה  בהירה, עם טעמים מעודנים הנובעים מבחירת הזן, מהליך הסינון והייבוש, ומאופן טחינה בלתי מתועש.

המחיר 9.90 ₪ ל-500 גרם. להשיג ברשתות מזון ובחנויות מובילות. כשרות בד"צ יורה דעה והרבנות הראשית לישראל

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר