הגיעה עת האגס

קטיף האגסים מתקיים בימים אלה במטעי הארץ.  ביקשנו  מאלכס קודיש, מנהל המטע בקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן, לשתף אותנו במידע על האגס וזניו.

אגס הנאשי (האסיאתי) 
בתרגום מיפנית "אגס", בצורתו דומה לתפוח ובטעמו לאגס, גדל באזורים הגבוהים. מבשיל בארץ בין החודשים יולי לספטמבר. להבדיל מזני אגס אחרים, נקטף הנאשי כשהוא מוכן לאכילה, ולא צריך תקופת התרככות והבשלה על המדף. קטיף הנאשי מתבצע בעדינות רבה בכדי לא לפגוע בקליפתו העדינה, המיון נעשה באופן ידני וקפדני (ללא מכונות).
ערך תזונתי: 42 קלוריות ל-100 ג' .
צבע: קליפה צהובה אדמתית בגוון ברונזה מחוספסת.
גודל: בינוני עד גדול.
מאפיינים: מרקם בשרני, עסיסי ומאוד מיצי, טעם מתוק עז, עסיסיות גבוה.
ארומה: מרוכזת ומגוונת.
פציחות: גבוהה.
שימושים: אכילה, סלטים, בישול ואפייה.

הזנים ה"ישראליים" – קוסטיה וספדונה
גם הם נקטפים בעונה זו של השנה. ממוצע היבולים השנה במטעי עין זיוון נחשב לרגיל" בין 35 – 40 אלף טון פרי, איכות הפרי טובה מאוד. הקוסטיה והספדונה נקטפים קשים ומתרככים על המדף כעבור מספר ימים. כושר ההשתמרות טוב מאוד בעזרת קירור רגיל ומבוקר, ולכן ניתן למצוא את זני האגס לאורך כל השנה בשווקים וברשתות.
אגס הספדונה הוא בעל צבע ירקרק, מגיע לגודל בינוני עד גדול, מוצאו באיטליה.
טעם: אקזוטי, מתוק מאוזן בחמיצות. משמש לאכילה, סלטים, בישול ואפייה.
הקוסטיה מאופיין בלחיים ורודות, בעל טעם אקזוטי מתוק עשיר.

אגס הרד קלפ
אגס אדום, אגס שנחשב לאטרקציה בשנים האחרונות, זן הגדל רק במטעי עין זיוון בגולן, גדול ובעל צבע ייחודי. זן זה הגיע לגולן לפני כ-6 שנים, וקיבל כינוי אגס "סזאן", על שם הצייר המפורסם.

תקופת הקטיף בגולן מאופיינת בעומס עבודה רב, אנשים רבים מוצאים בעבודת הקטיף רוגע ושקט, ומגיעים במיוחד לתקופה זו לעבוד אפילו בהתנדבות בגולן.
בימים אלו נפתח הקטיף העצמי של זני האגס בבוסתן בראשית בגולן בעין זיוון, אתר הקטיף העצמי הגדול במדינה.
בנוסף יש בבוסתן מגוון פעילויות לכל המשפחה, טיולי סוסים, טיול בטרקטור לתצפית על הגבול הסורי, אפיית פאי אישי, פינת חי.

מחיר כניסה לבוסתן: 25 ₪ לילד – 30 ₪ למבוגר.
שעות פעילות: א' עד שבת 09:00-16:00.
מצומת מחניים נוסעים מזרחה לכביש 91, הבוסתן נמצא 3 ק"מ צפונית לקיבוץ עין זיוון.

מרכז ההזמנות של בוסתן בראשית בגולן – 050-7254912
www.einzivan.co.il

צילום: רונן גלבוע, עין זיוון






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה