fbpx

הוכרזו הזוכים בתחרות שמן הזית הבינלאומית TERRAOLIVO 2010

חיים גן – איש הענבים, מיוזמי ומארגני התחרות, אומר: "TerraOlivo היתה הצלחה גדולה ביותר. התחרות מיצבה את ישראל כאחת המדינות המובילות בתחום שמן הזית בעולם"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

לאחר שלושה ימים בהם טעמו 30 אנשי צוות השופטים הבינלאומי של תחרות TerraOlivo 2010מספר מרשים של 189 סוגי שמן זית כתית מעולה שנשלחו לתחרות מ-14 מדינות ברחבי העולם (ביניהן איטליה, ספרד, יוון, ארה"ב -קליפורניה, ארגנטינה, צ'ילה, פורטוגל, קרואטיה, מלטה, דרום אפריקה, טורקיה ואורוגוואי), בחרו השופטים את שמני הזית הזוכים בקטגוריות השונות בתחרות:

שמן זית כתית מעולה הטוב ביותר בעולם: L'Ottobratica Monocultivar של היצרן האיטלקי Olearia San Giorgio F.Lli Fazari.
שמן זית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר: פישולין של בירגר.
היצרן הישראלי הטוב בתחרות: "שמן זית ארץ גשור".
שמן זית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר מבין היצרנים הקטנים (עד 5 טון בשנה): תוראק פישולין של היצרן יעקב פנחסיאן.
הבלנד הישראלי הטוב ביותר: תערובת קיבוץ עין הנציב של שמן שאן.

שמני הזית של 'זיתא' זכו בתחרות בשתי מדליות Prestige Gold שמני הזית "דרדרה – בחירת הכורם" (שמן single vineyard) ו"כתית מעולה".
ובשתי מדליות Gold ל"כנען" ו"ראשון המסיק".בנצי אלישע, מנכ"ל זיתא

בנצי אלישע, מנכ"ל זיתא, אמר: "אנו שמחים לקחת חלק בתחרות חשובה זו וראשונה מסוגה בישראל, וגאים על ההישגים המרשימים, שממשיכים את שרשרת הפרסים אותם קטפנו לאחרונה בארץ ובעולם. אנו עושים מאמצים רבים, על מנת להנפיק פעם אחר פעם שמני זית איכותיים הזוכים לחותמת והכרה בינלאומית, התורמת לשיפור וקידום ענף שמן הזית הישראלי".

התחרות התקיימה בשיתוף פעולה ובחסות מלאה של מועפישולין של בירגרצת הצמחים במשרד החקלאות.
עם קבלת תוצאות השיפוט, ניתן לראות כי לתעשיית שמן הזית הישראלית יש הרבה במה להתגאות. לא פחות מ-16 שמני זית כתית מעולה ישראלים זכו במדליית Prestige Gold – ביניהם 3 מדליות ל"שמן זית ארץ גשור", 3 מדליות ל"משק בירגר", 2 מדליות ל"זיתא", ומדלייה ל"שמן שחם", ל"מסיק קיבוץ מגל", ל"חלוצה", ל"משק אחיה".
כל שמני הזית הישראלים שנרשמו לתחרות נושאים תו איכות ישראלי של ענף שמן הזית ומועצת הצמחים.

אירועי התחרות התקיימו במלון ענבל בירושלים, וכללו פרט לתחרות, גם כנס בינלאומי בנושא מהפיכת שמן הזית, סדנת טעימות שמן זית בהשתתפות השפים המובילים של ישראל, ארוחת גאלה במהלכה הוכרזו שמני הזית הזוכים, וארוחת הפרס מוענק לאנשי ארץ גשורטעימות מפוארת לקהל הרחב עם שלושה שפים ירושלמים: שף איציק ברק, שף מרקוס גרשקוביץ, ושף מנחם כץ.

חיים גן – איש הענבים, מיוזמי ומארגני התחרות, אומר: "TerraOlivo היתה הצלחה גדולה ביותר. התחרות מיצבה את ישראל כאחת המדינות המובילות בתחום שמן הזית בעולם. הוכחנו שבהחלט יש לנו במה להתגאות – תעשיית שמן הזית הינה גאווה ישראלית, ואני בטוח שבשנה הבאה נכפיל את כמות המציגים והמתחרים מהארץ ומהעולם. להתראות ב-TerraOlivo 2011, במלון ענבל בירושלים".

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה