המרק של קפקא – הספרות העולמית בארבעה-עשר מתכונים

ספרון קטן וחמוד זה, הוא התוצר של רעיון מקסים: לאתר מתכונים אצל סופרים ידועי שם לאורך ההיסטוריה, להתארח במטבחיהם וללמוד על סגנונם בבישול ובכתיבה

המרק של קפקא
הספרות העולמית בארבעה-עשר מתכונים
כתב ואייר: מארק קריק
תרגם מאנגלית: דן דאור
הוצאת עם עובד
מחיר מומלץ: 68 ש"ח



ספרון קטן וחמוד זה, הוא התוצר של רעיון מקסים: לאתר מתכונים אצל סופרים ידועי שם לאורך ההיסטוריה.
וכך, מארק קריק, שהוא בכלל צלם בריטי וזה ספרו הראשון, מזמין בספרו להתארח במטבחיהם של קפקא והומרוס, וירג'יניה וולף והמרקיז דה סאד, ועוד עשרה סופרים ידועי שם, וללמוד מכלי ראשון על סגנונם בבישול ובכתיבה.
מדובר במין תרגיל ספרותי-אינטלקטואלי על קו הגבול שבין ספרות לבישול, והעובדה שאיש ספרות כמו דן דאור הוא זה שתרגם את הספר, מעידה על כך.

אז את מי ומה נמצא פה?
טלה ברוטב שמיר – בנוסח ריימונד צ'נדלר
מרק מיסו מהיר – בנוסח פרנץ קפקא
ריזוטו פטריות – בנוסח ג'ון סטיינבק
תרנגולת וייטנאמית – בנוסח גרהם גרין
טארט בצל – בנוסח ג'פרי צ'וסר
ביצים בטרגון – בנוסח ג'יין אוסטן
עוגת שוקולד עשירה – בנוסח ארווין ולש
טירמיסו – בנוסח מרסל פרוסט
קוק או ון – בנוסח גבריאל גרסייה מרקס
פרגיות ממולאות – בנוסח המרקיז דה סאד
קלאפוטי סבתא – בנוסח וירג'יניה וולף
פנאקטה – בנוסח הומרוס
סולית בנוסח דייאפ – בנוסח חורחה לואיס בורחס
טוסט גבינה – בנוסח הרולד פינטר

עוד קצת על מחבר הספר: מארק קריק מספר שבילדותו סבל מאסטמה חריפה שגרמה לו קושי רב לאכול, כך הפכה אצלו המשיכה למזון מתסכלת אך בד בבד מלאת קסם. הוא למד לבשל כבר בגיל 11, אחרי שבילה שעות רבות עם אימו בקניות ובמטבח, מה שעשה אותו למומחה בכל הקשור למצרכי המזון ולמרכיביהם.

האם אפשר לבשל על פי מתכוני ספר זה? אפשר לנסות. המצרכים מתוארים בפירוט, וההכנה עצמה כביכול נכתבה על ידי הסופרים החביבים על מארק קריק, שהתאים כל אחד מהמתכונים לסגנונו של הסופר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר