הנה הן באות: סופגניות סופגניות סופגניות

חג החנוכה מתקרב ומביא עמו ניחוחות וטעמים של אחד מסמלי החג הבולטים: הסופגנייה החמה והמתוקה. עד החג יביא לכם "אכול ושאטו" סקירה שוטפת על מה נמצא בקונדיטוריות וברשתות השיווק.
ולתחילה, מסקר שנערך עבור שמן תעשיות עולה כי רק שליש מהאוכלוסייה יודעים מדוע אוכלים סופגניות ולביבות בחנוכה.
מנתוני הסקר עולה כי ל- 45% מהנשאלים לא הייתה תשובה לשאלה "מדוע אוכלים לביבות וסופגניות בחנוכה?". רק 27.4% השיבו כי הסיבה הינה נס פך השמן, שבגללו נהוג לאכול מאכלים מטוגנים.
לעומת זאת, 77% מהנשאלים ידעו לציין כי חנוכה נקרא חג השמן בגלל נס פך השמן.

מסתבר כי לביבות הן מאכל אהוב במיוחד בקרב האוכלוסייה, לא רק בחנוכה, אלא בכל ימות השנה – סה"כ 60% מהנשאלים אוכלים לביבות באופן כללי, כאשר מחציתם רק בחנוכה והחצי השני בכל ימות השנה.
אולם, עולה מן הסקר כי בהכנה הביתית של מאכלי החנוכה, הלביבות ניצחו בגדול את הסופגניות – 54.6% מהנשאלים מעדיפים להכין את הלביבות שלהם לבד, לעומת זאת רק 15.1% מעדיפים להכין את הסופגניות לבדם.

כאשר נשאלו משתתפי הסקר אודות סוג השמן בו הם משתמשים לטיגון, בישול או אפייה והתכונות החשובות ביותר בשמן מבחינתם, שמן הזית נבחר כשמן המועדף
(52.8%) ובמקום השני שמן הקנולה (44.4%). מבחינת תכונות השמן, צויין ההיבט הבריאותי כחשוב ביותר (37%) ומיד אחריו הטעם (17.3%) ואיכות השמן (14.2%). מסתבר כי 5.1% בלבד מייחסים חשיבות למחיר או מבצע כאשר הם בוחרים את סוג השמן.

ומאחר שאנשים מעדיפים לקנות סופגניות, נעבור להיצע הרחב העומד לרשותכם:

מזארין
מזארין מאפשרים ליהנות מכל העולמות באמצעות המיני סופגניות (בתמונה), המאופיינות בטעם ייחודי ובמינימום קלוריות. מזארין מציעה סופגניות רכות, קטנות, ממולאות בקונפיטורות איכותיות.

בין הסוגים השונים של המילויים הייחודיים ניתן למצוא:
קונפיטורת פטל מגולגל בסוכר קינמון, שוקולד מריר ופרג, ריבת חלב ומלבי.

מחיר : 3.50 שקל ליחידה.

מזארין – רח' משכית 32, הרצליה פיתוח. טלפון : 09-9576545

מיני סופגניות ליצ'י חינם ביוקו אונו
מסעדת יוקו אונו, היפנית הכשרה, מציעה לכבוד החנוכה סופגניות עם טאץ' יפני – מיני סופגניות יפניות במילוי ליצ'י ברוטב ג'ינג'ר מסוכר.
הסופגניות יוגשו חינם לכל זוג סועדים במהלך כל חג החנוכה.
יוקו אונו הינה מסעדה יפנית וסושי בר איכותי וכשר הממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן. המסעדה מתמחה בדגים בשיטת בישול מיוחדת ובמגוון מנות סושי. את הסושי מכינים השפים לעיני קהל הסועדים ומגישים אוכל גורמה יפני.

יוקואונו יפנית וסושי בר
ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, רמת גן 03-7524666


רולדין
רולדין, רשת קונדיטוריות בעבודת יד, מציעה קולקציית סופגניות גורמה במילויים חדשים ואקזוטיים לקראת חג החנוכה:
ג'מאיקה: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד מריר עם ניגריטה (רום כהה) פסיפלורה ובצפוי שוקולד מריר וקרוקנט אגוזים.
ארובה: סופגניה במילוי קרם פטיסייר מבושל בחלב קוקוס אננס ופינה קולדה ובצפוי שוקולד לבן ושבבי קוקוס קלוי.
הוואנה: סופגניה במילוי גנאש שוקולד חלב מבושל בחלב קוקוס וקלואה (ליקר קפה) ובצפוי שוקולד מריר ובוטנים מקורמלים.
בנוסף לטעמים האהובים, מציעה הרשת סופגניות עם מילויי שמנת, קרם פטיסייר, שוקולד וסוכריות לילדים, ריבת חלב וריבת תות.
כל הסופגניות מגיעות במשקל 75 גרם.

מחיר סופגניה במילוי קונפיטורת תות – 4.5 שקל
מחיר סופגניה במילוי ריבת חלב- 5.5 שקל
מחיר סופגניה במילוי גנאש שוקולד- 6.5 שקל
מחיר סופגניות הגורמה –6.5 שקל
מחיר מיני סופגניה – 3.5 שקל

את הסופגניות והלביבות ניתן לרכוש בכל אחד מסניפי הרשת.

רולדין הינה רשת קונדיטוריות בעבודת יד, שהוקמה בשנת 1989 ומונה כיום 16 סניפים בכפר סבא, רעננה, רמת השרון, רמת אביב, תל אביב, רמת גן, גבעתיים, הרצליה, ראשל"צ, פתח-תקווה, מבשרת ירושלים וקדימה.


גאיה ברטלה
קונדיוריית אשפי הפטיסרי גאיה ברטלה מציעה לצד הסופגנייה המסורתית גם סופגניות מיוחדות בטעמים שונים ומגוונים.
בין הסופגניות:
*סופגניה מסורתית במילוי ריבת תות תוצרת בית בתוספת אבקת סוכר.מחיר: 8.5 ₪ גודל רגיל ו- 4.5 ש"ח למיני.
*סופגניה במילוי ריבת קיווי ובציפוי שוקולד לבן.
מחיר: 9 ש"ח לגודל רגיל ו- 4.5 ש"ח למיני.
*סופגניה במילוי ברולה וניל בציפוי אבקת סוכר.
מחיר: 9 ש"ח לגודל רגיל ו- 4.5 ₪ למיני.
*סופגניה במילוי ברולה פיסטוק בציפוי של שוקולד לבן.
מחיר: 9 ₪ לגודל רגיל ו- 4.5 ₪ למיני.
*סופגניה במילוי ברולה פטל בציפוי של שוקולד לבן.
מחיר: 9 ₪ לגודל רגיל ו- 4.5 ₪ מיני.
*סופגניה במילוי שוקולד חלב/אספרסו בציפוי שוקולד לבן.
מחיר: 9 ₪ לגודל רגיל ו- 4.5 ₪ למיני.
גאיה ברטלה שולחת מאפים לכל אזור גוש דן בתשלום.

גאיה ברטלה
רח' גליס 9, א.ת. סגולה, פ"ת
שעות פעילות: יום א'-ה'- 08:00-22:00, יום ו': 08:00-15:00, טל. 03-9344000


אינגליש קייק
רשת הקונדיטוריות "אינגליש קייק" מציעה לחג החנוכה סופגניות בטעמים חדשים – במילוי קרם פיסטוק וקרם קפוצ'ינו. כמו כן: סופגניות מופחתות קלוריות – אפויות (ולא מטוגנות!) וסופגניות מיני – קטנות. סופגניות במגוון טעמים נוספים: ריבת חלב, קונפיטורת תות, קרם וניל, שוקולד ואוכמניות.

מחירים: 4- 4.5 ₪ לסופגניה (בהתאם למילוי). המחירים הינם לסופגניה רגילה ואפויה.
סופגניה מיני עולה 3 – 3.50 ₪ (בהתאם למילוי).

להשיג ב-14 סניפי "אינגליש קייק" ברחבי הארץ.
פרטים על מיקום הסניפים בטל. 02-6734424.



פילסברי
פילסברי מציגה מגוון סופגניות טריות בשלושה גדלים: רגילה (85 גרם), בייבי (55 גרם), ומיני (35 גרם).
הסופגניות מטוגנות בנקודות המאפה במרכולים יום-יום, שעה-שעה, מה שהופך אותן לאווריריות, קלילות ופריכות.

השנה מוצעות הסופגניות במגוון טעמים, בהם הטעם המסורתי של ריבת התותים, כמו גם ריבת חלב, קרם שוקולד, שוקולד לבן, קרם וניל וכן מגוון סופגניות בזיגוג וניל, שוקולד, מוקה, ריבת חלב ועוד. כן מציעים השנה סופגניות מיני ללא סוכר.

להשיג ברשת הריבוע הכחול ובפינות המאפה של פילסברי ברחבי הארץ.
· סופגניה רגילה במילוי ריבת תות: כ- 2.5 ₪ (במילויים מיוחדים 3.– 6 ₪)
· סופגניות בייבי במילוי ריבת תות: כ- 2 ש"ח (במילויים מיוחדים 3 – 5 ₪)
· סופגניות מיני: כ-2 ₪ (במילויים מיוחדים 3 – 4 ₪)
· סופגניות מיני ללא סוכר כ- 2.5 ₪.


בונז'ור
הצרכנים יוכלו השנה ליהנות מסופגניות בונז'ור ברשתות השיווק ובבתי המאפה השכונתיים, תוך קידום המותג "עולם הסופגניות" מול הקונדיטוריות השכונתיות המתמחות.
הסופגניות יהיו עם מליות בטעמים שונים וציפויים בשלל צבעים.
"הסופגליה" (סופגניה עם חור באמצע בדומה לדונטס), ולצידה סופגניות מיני יטוגנו בסניפי רשתות השיווק ובתי המאפה השכונתיים ויארזו במארז מיוחד של 4 סופגליות מהסדרה המיוחדת.
גם השנה סופגניות בשני גדלים:
סופגניה רגילה/גדולה (80 גרם), וסופגניה קטנה יותר (50 גרם) בעלת פחות משקל וקלוריות (כ-40%).
הסופגניות (פרווה) יוצעו במגוון מילויים איכותיים ובשלל צבעים: מלית ריבת תות, מלית שוקולד עשירה, מלית ריבת חלב (פרווה), מילוי קצפת, מלית אוכמניות חמצמצה, ציפוי וניל ומלית שוקולד, ציפוי שוקולד ומלית וניל.
הסופגניות יוצעו בשני מארזי חג מיוחדים:
4 סופגניות עם ציפוי ומלית במחיר מומלץ לצרכן של 10 ₪ .
מארז חיסכון של 6 סופגניות רגילות במחיר מומלץ של 10 ₪ .
מחיר מומלץ לסופגניה בודדת עם מלית 2.5-1.5 ₪ .

להשיג ברשתות השיווק רבוע כחול, חצי חינם, חביב, יוחננוף, יד יצחק, טיב טעם, דו"ש, גן שמואל.

שמן או תרסיס שמן לטיגוני החנוכה? גם וגם

"שמן", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית בריאות מהטבע" מציגה לקראת חנוכה טיפים והמלצות לטיגון נכון ובריא יותר:
טיגון בשמן עמוק או במחבת? עדיף לטגן בשמן עמוק ולא במחבת! מזון המטוגן בשמן עמוק מקבל "מכת חום" הגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן. אם תטגנו את אותו מזון במחבת, הוא יספוג יותר שמן.

חשוב לטגן בטמפרטורה הנכונה! כשהשמן חם מדי, המזון נחרך מבחוץ ולא מתבשל מבפנים. כאשר השמן אינו חם דיו מתארך זמן הטיגון, המזון לא מקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה יותר שמן.

כיצד יודעים מהי הטמפרטורה הנכונה לטיגון? מכניסים כף עץ, אם השמן מבעבע סביבה, סימן שהוא חם דיו. רצוי שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר, כדי לצמצם את השפעתו על טמפרטורת השמן.

שימוש חוזר בשמן: העדיפו להשתמש בכל פעם בשמן טרי! שימוש חוזר בשמן משומש (שכבר הספיק להתחמצן), איננו מומלץ.

"גזר בקו ההגנה": הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה מדי פעם במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים המונעים את חמצונו של השמן ושומרים בכך על איכותו.

הגודל כן קובע: טגנו את המזון בחתיכות גדולות יותר! כך תקטינו את שטח הפנים של המזון ופחות שמן ייספג בו.

אחסון נכון של השמן: על מנת לשמור על איכות השמן, אחסנו אותו במקום חשוך וקריר עם פקק סגור היטב.

באיזה סוג שמן לבחור? העדיפו שימוש בשמנים העשירים ביותר בשומן חד-בלתי-רווי, כדוגמת שמן קנולה או זית, שנוטים הכי פחות להתחמצן ועמידותם היא הגבוהה ביותר.

באיזו קטגוריית שמנים לבחור? יש לבחור בשמנים מאיכות גבוהה, כמו סדרת "עץ הזית – בריאות מהטבע" במיוחד בטיגון, מכיוון שהם מועשרים בויטמין E (נוגד חמצון) ובפיטוסטרולים (רכיבים צמחיים טבעיים) התורמים לעמידותם הגבוהה יותר בטיגון. שמנים איכותיים ועמידים יותר גם נספגים עד עשרות אחוזים פחות במזון המטוגן.

תרסיסי השמן של PAM מבית קונגרה
במבצע שיספיק ליותר משמונה ימים


לרגל חג החנוכה, הנחה של 5 ₪ למחזיקי כרטיס "סופר קארד" על כל תרסיסי השמן של PAM.

תרסיסי השמן של PAM מוצעים בשלושה טעמים:
תרסיס PAM שמן זית: לשימוש בריא וטעים באמצעותו ניתן להפחית את כמות הקלוריות בארוחה . מתאים לכל השימושים בשמן זית ובנוסף לכך כתיבול סלט ירקות ופסטה.
תרסיס PAM קנולה: מיועד לאפיה וטיגון ללא שומן ולמניעת הידבקות. מתאים לצליית עוף, לשימוש לפני בישול בשר, ולשימון תבניות אפיה.
תרסיס PAM חמאה: מתאים לאפיה קלה ומוצלחת ולתוספת טעם של חמאה מבלי להוסיף אחוזי שומן מיותרים.

מגוון התרסיסים מבוסס כולו על שמן קנולה, מלבד תרסיס שמן הזית המבוסס על 100% שמן זית. יתרונם בכך שבכמות התזה קטנה ניתן למנוע הידבקות באפייה ובישול, ובהתאם גם להקטין כמות השמן בתיבולי סלטים.
כל מיכל מכיל 140-170 גרם של שמן ובסה"כ מאפשר כ-400 התזות.
שמני PAM כשרים בהסמכת OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק, המרכולים ונקודות המכירה הפרטיות.
מחירו המומלץ לצרכן של תרסיס PAM 17 ₪. מחיר מיוחד (הנחה בסך 5 ₪) למחזיקי כרטיס סופר קארד. המבצע במהלך דצמבר 2005 או עד גמר המלאי.


ואם נמאס מסופגניות: חנוכה ב"תמרים פלוס"

בקיבוץ כנרת ימצאו אניני הטעם (או סתם כאלה שירצו להתפנק) את חנות הקולינאריה "תמרים פלוס". בחנות אפשר למצוא מטעמים על בסיס תמרים מכל הסוגים והמינים, ואף מחלקת יין גדולה. בנוסף לסדנאות הבישול שמתקיימות דרך קבע ב"תמרים פלוס", מי שיגיעו לקראת סוף החג, ב-29 בחודש, יוכלו ליהנות מטעימות של יינות "רקנאטי" מלווה בארוחת גבינות בתוך החנות והרצאה של מנהלת השיווק של "יקבי רקאנטי" על היינות והיקב.

ב"תמרים פלוס" מאמינים שכולם יכולים למצוא הנאה בבישול. ביום שני ה-26 בחודש וביום רביעי ה-28 בחודש יתקיימו סדנאות שוקולד מיוחדות לילדים. בסדנאות, יעשו הילדים כדורי שוקולד, יצקו פרלינים ודמויות משוקולד ומחכות הפתעות נוספות (סדנא ב-26 מיועדת לילדים בגילאי 6-9 וב-28 לגילאים 10-14).

לפרטים: טל. 6791774 6725993 -04




















היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה