הסלמון הנורבגי כבר 30 שנה בישראל והביקוש ממשיך לעלות

מותג Seafood From Norway מייצא את הסלמון הנורבגי שגדל בטבע במים נקיים וקרים עם תנאים אופטימליים להתפתחותו. צילום pixabay

שגריר נורבגיה בישראל קורה אוס, אירח בביתו בהרצליה פיתוח את חגיגות 30 שנה לסלמון הנורבגי בישראל, בארוחה קולינרית ומבחר מאכלי ים מיוחדים בכיכוב הסלמון, אותם הכין השף הנורבגי גונאר ג'נסן – זוכה תואר שף השנה מטעם איגוד של השפים הנורבגים הבעלים של מסעדת  Mathallen Tromsø AS. לאירוע הגיע במיוחד גם אוריאן קג'ארויק אולסן, ראש מערך השווקים הקולינריים הנורבגים בתחום מאכלי הים הקשורים לישראל, והשתתפו בו שפים ישראליים, שגרירי מדינות אחרות, אנשי עסקים ישראליים, ושוחרי מאכלי ים רבים שלא ויתרו על הזדמנות מיוחדת זאת.

מימין לשמאל: שגריר נורבגיה קורה אוס, שף גונאר ג'נסן, אוריאן קג'ארויק אולסן. צילום אלירן אביטל

מאכלי ים הם תחום היצוא השני בגודלו של נורבגיה אחרי יצוא הנפט והגז שהפכו אותה למעצמה כלכלית עולמית. בשנת 2021 יוצאו מנורבגיה יותר מ- 3 מיליון טון של דגים, ביניהם הסלמון, בשווי של למעלה מ- 12 מיליארד יורו.

צילום Seafood From Norway

מסתבר שישראלים אוהבים מאוד סלמון. ישראל היא שוק גדול עבור הסלמון הנורבגי, עם צריכת מאכלי הים לנפש הגדולה ביותר באזור.  לפי בדיקה, 80%, מכלל הישראלים משייכים את הסלמון לנורבגיה בדרך זו או אחרת, וקרוב ל- 50% מכלל הישראלים אכלו סלמון נורבגי ב 3 החודשים האחרונים .ישראל מסומנת כשוק חשוב לסלמון הנורבגי וממלאת מקום מרכזי בשוק הייצוא הישיר במקום ה-16 מתוך קרוב ל-150 מדינות,

כאמור מציינים עתה 30 שנות פעילות מהשנה הראשונה של הסלמון הנורבגי בישראל. השנה המשמעותית הראשונה של ייצוא מנורבגיה לישראל היה ב- 1992, עם  כמות צנועה של 200 טון שהפכו ל- 18,500 טון ב-2021. בינתיים מסתמנת 2022 כשנת שיא בגידול הצריכה לסלמון הנורבגי בישראל .

שף גונאר ג'נסן בפעולה. צילום אלירן אביטל

מותג Seafood From Norway מייצא את הסלמון הנורבגי שגדל בטבע במים נקיים וקרים, עם תנאים אופטימליים להתפתחותו. הטעם העדין והמרקם הפכו אותו לחומר המשתלב במגוון מתכונים – מארוחות שישי וחגים עד לכיכוב בסושיות. בקיצור – נכנס ללב הקונצנזוס של המטבח הישראלי.

צילום Seafood From Norway

אוריין קיירויק אולסן, מנהל שווקים מתפתחים במועצת מאכלי הים של נורבגיה  (NSC), מי שנחשב למומחה במדעי הדייג ובקיא בשוק הבינלאומי, אומר: "לשוק הישראלי חשיבות רבה בכל הקשור לסלמון הנורבגי ולמאכלי ים מנורבגיה, וישראל נחשבת לצרכנית חשובה ביותר באזור. אני גאה שהסלמון הנורבגי הפך למאכל פופולרי בקרב הישראלים".

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר