הסתדרות הרופאים הווטרינריים מציעה: כך תיזהרו ברכישת דגים

בעקבות מזג האוויר הקר שפקד את ישראל לאחרונה, מדווחים ראשי ענף הדגים על מחסור הולך וגובר בדגי בריכות. לפי שעה נראה כי מחסור זה צפוי להימשך עד אמצע שנת 2009. בנוסף, הרעלת הדגים בכנרת מפחיתה גם היא את מלאי הדגים הטריים שישווקו בארץ בשנה הבאה, ועלולה להוות סיכון לבריאות הציבור שירכוש דגים שאינם בפיקוח.

בעקבות מזג האוויר הקר שפקד את ישראל לאחרונה, מדווחים ראשי ענף הדגים על מחסור הולך וגובר בדגי בריכות. לפי שעה נראה כי מחסור זה צפוי להימשך עד אמצע שנת 2009.
הקרה השמידה אלפי טונות של דגיגים, וכתוצאה מכך ירדה באופן משמעותי כמות הדגים שאמורה להיות משווקת בארץ בשנה הבאה.
כך למשל ניזוקו כ- 50% ממחזור דגי האמנון השנתי, מה שבא לביטוי בעליות מחירים חדות של 45%-50%. בנוסף, הרעלת הדגים בכנרת מפחיתה גם היא את מלאי הדגים הטריים שישווקו בארץ בשנה הבאה, ועלולה להוות סיכון לבריאות הציבור שירכוש דגים שאינם בפיקוח.

בעקבות המחסור המסתמן בדגים בתקופה הקרובה, להלן המלצות הסתדרות הרופאים הווטרינריים לרכישת דגים טריים:

על מנת להימנע מהזיהום מומלץ:
1. לקנות דגים רק ממקומות מוכרים, מוסדרים, בעלי רישיון עסק (צריך להיות תלוי בחנות) ומפוקחים על ידי הרשויות המקומיות.
2. הדגים המוצגים בויטרינת הקירור צריכים להיות מוחזקים על קרח בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס לכל היותר (ועדיף לא לרכוש את הדג מהתצוגה).
3. אין לקנות דגים מכל סוג שהוא ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים (בוודאי לא ברחוב או בצדי הדרכים בשווקים פתוחים), בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים ואין עליהם פיקוח ווטרינרי (דרשו לדעת מי מפקח).
4. להימנע, עד כמה שניתן ממגע ישיר של המבשל/ ת עם הדגים החיים או הטריים (מצוננים).
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד, כי מקבלים את הדגים רק לאחר ניקוי מסנפירים, קשקשים וזימים – ייתכן כי תשלמו על כך עוד כמה שקלים, אך תקטינו משמעותית את הסכנה לבריאותכם.
6. בכל מקרה, מגע עם הדגים יעשה באמצעות כפפות חסינות לדקירה, כאשר הידיים אינן באות במגע ישיר עם הדגים.
7. במקרה של דקירה והתחלת נפיחות, יש להגיע מייד לבית החולים.

לגבי הדגים :
8. ברכישת דגים טריים יש לוודא שהעור מבריק, לח ומעט רירי.
9. הריח צריך להיות נעים. לדג טרי אין ריח של דג, אלא ריח של ים.
10. בדג שלא נוקה, הזימים צריכים להיות אדומים.
11. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה, אסור שאצבע שתשקע בו – תשאיר גומחה, בשר של דג טרי חייב לחזור למצב מתוח.

הסתדרות הרופאים הווטרינרים ממליצה לציבור להקפיד על רכישה במקומות שבהם קיים פיקוח מטעם הרשות המקומית, ולפנת לרופא הווטרינר הרשותי בכל חשש כי הדגים מקולקלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר