הפאי של שיראין – והסוד של שמן הלימון

לפאי המסורתי בשיראין הוסיפו שמן אתרי לימון שגורם לארומה מיוחדת ומשלהבת את הלשון בתמצית הפרי האמיתית שמשפיע על הנפש. שמן אתרי לימון ממשפחת ההדרים (סיטראל) ממריץ את הגוף, מרומם את נפש, ומעניק לאורחים אוירה נינוחה ונעימה

מצרכים:
בצק פריך:
• 300 גרם קמח
• 200 גרם חמאה
• 100 גרם אבקת סוכר
• 1 ביצה

מלית:
• 3 לימונים צהובים בשלים
• 6 חלמונים
• 500 מ"ל שמנת מתוקה
• 50 גרם קורנפלור
• 100 גרם סוכר
• 3 טיפות שמן אתרי לימון טהור

מרנג:
• חלבון משלוש ביצים
• 100 גרם סוכר

כלים: 5 רינגים קפיציים בקוטר 10 ס"מ

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
במעבד מזון (להב מתכת) לשים את הקמח והחמאה לפירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים בפולסים קצרים.
מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד קבלת בצק.
מקררים היטב.

הכנת המלית:
סוחטים את הלימונים ומוסיפים להם גרידת לימון מהקליפות הנותרות.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת, החלמונים והסוכר.
מוסיפים את הקורנפלור בזהירות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

• מרדדים בצק לעובי חצי ס"מ.
• מסדרים בתוך רינג (טבעת) וחותכים את הקצוות.
• מקררים היטב.
• יוצקים מהמלית אל תוך הרינג עד שלושת רבעי גובה הרינג.
• אופים בחום של 150 מעלות כ- 40 דקות עד שהמלית יציבה.
• מקררים היטב.

הכנת המרנג:
• להקציף חלבון עם סוכר עד קבלת מסה יציבה.
• להזליף על הפאי ולהכניס לתנור לחצי דקה שיקבל גוון זהוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר