הפאי של שיראין – והסוד של שמן הלימון

 

מצרכים:
בצק פריך:
• 300 גרם קמח
• 200 גרם חמאה
• 100 גרם אבקת סוכר
• 1 ביצה

מלית:
• 3 לימונים צהובים בשלים
• 6 חלמונים
• 500 מ"ל שמנת מתוקה
• 50 גרם קורנפלור
• 100 גרם סוכר
• 3 טיפות שמן אתרי לימון טהור

מרנג:
• חלבון משלוש ביצים
• 100 גרם סוכר

כלים: 5 רינגים קפיציים בקוטר 10 ס"מ

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
במעבד מזון (להב מתכת) לשים את הקמח והחמאה לפירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים בפולסים קצרים.
מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד קבלת בצק.
מקררים היטב.

הכנת המלית:
סוחטים את הלימונים ומוסיפים להם גרידת לימון מהקליפות הנותרות.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת, החלמונים והסוכר.
מוסיפים את הקורנפלור בזהירות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

• מרדדים בצק לעובי חצי ס"מ.
• מסדרים בתוך רינג (טבעת) וחותכים את הקצוות.
• מקררים היטב.
• יוצקים מהמלית אל תוך הרינג עד שלושת רבעי גובה הרינג.
• אופים בחום של 150 מעלות כ- 40 דקות עד שהמלית יציבה.
• מקררים היטב.

הכנת המרנג:
• להקציף חלבון עם סוכר עד קבלת מסה יציבה.
• להזליף על הפאי ולהכניס לתנור לחצי דקה שיקבל גוון זהוב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה