הקובה של מומו – מסעדה עירקית אסלית

אם אמרתם 'אוכל עירקי אסלי' וודאי התכוונתם ל"קובה של מומו". אנחנו הגענו למסעדה החיפאית מתל-אביב, ואז גילינו שמגיעים אליה מקצווי ארץ – שוחרי האוכל העירקי וכאלה שסתם אוהבים אוכל טוב במחיר שפוי.

המסעדה  פועלת בקומת הכניסה של מרכז קסטרא היפה בחיפה. שמעה עובר מפה לאוזן, ריחה הטוב נישא בפי מעריציה, ועולים אליה לרגל בשל טעמיה המסורתיים. ליוצאי העדה העירקית היא מזכירה את בית סבתא על גדות החידקל, ולאשכנזים היא חושפת טעמים אקזוטיים נפלאים.

שמעון יפרח הצעיר הוא הבעלים של המסעדה, אבל מנהל אותה מומו – בעל הרעיון, הניסיון והבשלן. הוא זה שמנחה את הטבח במטבח ומקפיד על הטעמים המדויקים. מומו הוא איש חביב וצנוע, הבודק אישית את צרכי הלקוח ומגיש לשולחן במו ידיו. לא בכדי נקראת המסעדה "הקובה של מומו".

מנות הדגל הן, כמובן, הקובות המיוצרות בתהליך בישול מיוחד ומיוצרות בעבודת יד. המרכיבים של הקובות המבושלות הם בורגול, סולת, בשר בקר טחון ותבלינים. הקובות המטוגנות עוברות תהליך שונה, והן מורכבות מ בורגול קמח, בשר טחון וצנובר ומבושלות לפני ההקפאה והטיגון. בנוסף, ניתן לקנות במסעדה קובות קפואות או סמבוסק לטיגון בבית (בין 4.50 ₪ ל- 8.50 ₪).

בין המרקים נמצא כאן מרק קובה סלק אדום, מרק קובה במיה, או מרק קובה דלעת, לכולם תוספת אורז לבן ולכל אחת 2 יחידות קובה, במחיר 26 ₪ כל מרק. והפתעה – לכל שולחן מוגש מבחר מסלטי הבית ללא תשלום נוסף. טעים להפליא ומשביע ביותר.

במסעדה ניתן להסתפק במנות פתיחה; להתענג על בשרים מגוונים על האש, כשכל המנות מוגשות עם סלט, חמוצים ואורז או צ'יפס לבחירה. אפשר לבחור את מנת היום המשתנה במהלך השבוע, שמחירה עד 30 ₪. על המחיר הזה, השווה לכל כיס, מגיעות מחמאות למסעדה, המקפידה על טיב מוצריה וטעמיהם המשובחים.
 המסעדה והרחבה שלפניה מתאימים גם לארועים רבי משתתפים (עד 100 איש), בתאום מראש.

מרכז קסטרא עצמו הוא מבנה מרהיב ומעוצב להפליא, ובו שפע אטרקציות לבילוי, כמו גלריות לאומנות, מוזיאון בובות קסום, מוזיאון ארכיאולוגי מעניין, חנויות ריהוט ועוד ועוד. כך שמי שמגיע ל"קובה של מומו" יכול ליהנות מ"קסטרא", ומי שמגיע ל"מרכז קסטרא" יכול ליהנות מ"הקובה של מומו".

הקובה של מומו
קומת הכניסה של מרכז קסטרא, בכניסה הדרומית לחיפה
טל. 077-4142473

פורסם ב- IWOMEN






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה