זני תות שדה חדשים עולים על המדפים: יובל, חרות ופסטיבל

עונת תות השדה השנה תחשוף בפני ציבור הקונים שלושה זנים חדשים: יובל, חרות ופסטיבל.
הזנים החדשים מבוקשים בעיקר בשווקי חו"ל, והם תופסים השנה כ-20% מכלל גידולי התות בארץ. הזנים החדשים מצטרפים לזנים הוותיקים – מלאך, תמר, יעל והדס.
הזנים החדשים מתאפיינים בצורתם המוארכת ובתכולת סוכר של 10% לעומת הוותיקים המכילים 8% – 8.5% סוכר (למעט הזן הוותיק מלאך שגם הוא בעל תכולת סוכר גבוהה).

עונת תות השדה נמשכת מנובמבר עד יוני והיא צפויה להניב השנה 14 אלף טון פרי, מזה 11.4 אלפי טון בשוק המקומי, בדומה לשנה שעברה, ו-2,600 טון יצוא לעומת 2,400 טון בשנה שעברה – גידול של כ-8%.

על פי נתוני מועצת הצמחים, 63% מהתות בארץ מגודל בשיטת הדברה ביולוגית, הנעשית באמצעות אויבים מהטבע. מדובר בשני מיני בעלי חיים מקבוצת פרוקי הרגליים אותם מגדלים במפעל ביו-בי בקיבוץ שדה אליהו: אקרית טורפת וצרעה טפילית. החקלאי המטפח תות שדה בשיטה זו משווק אותו תחת המותג ביו-תות.

יו"ר שולחן התות במועצת הצמחים, ארז ויסברוד, מציין כי "אצלנו בישראל אוהבים תות שדה גדול, אבל באירופה מתברר שאוהבים אותו קטן. ברשת מרקס אנד ספנסר הידועה באיכות המזון שלה מזמינים רק את הזן יובל כי הוא קטן ומאוד מתוק".

המדריך הראשי לענף התות במשרד החקלאות, נביל גנאים, מסביר כי השיטה הנכונה לטיפול בתות שדה לאחר הקנייה היא לשמור אותו בסלסלה המקורית, במקום קריר ולא יבש מדי. במידה ומשתמשים בחלק מתכולת הסלסלה, יש לסגור אותה מחדש עד לשימוש הבא.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה