חגיגת ביכורי יין וגבינות לשבועות בחיפה

ייננים עצמאיים ובעלי יקבים יתקבצו מכל רחבי הארץ בחיפה, ויציגו את ביכוריהם. אליהם יצטרפו יצרני גבינות, שוקולטיריים, קונדיטורים, יצרני שמן זית, ומשווקי גאדג'טים למטבח

היריד המקצועי "ביכורי יין וגבינות חיפה 2007", יתקיים זו השנה השלישית לקראת חג השבועות:
מתחם האודיטוריום, מרכז הכרמל חיפה, 17-19 במאי 2007.
חמישי 17/5/07 בין השעות: 17:00-23:00
שישי 18/5/07 בין השעות: 10:00-17:00
מוצאי שבת 19/5/07 בין השעות: 19:30-23:00

ייננים עצמאיים ובעלי יקבים יתקבצו מכל רחבי הארץ בחיפה, ויציגו את ביכוריהם. אליהם יצטרפו יצרני גבינות, שוקולטיריים, קונדיטורים, יצרני שמן זית, ומשווקי גאדג'טים למטבח.

המבקרים ביריד ייהנו מטעימת יינות, חלקם חדשים בשוק; החל מיקבים גדולים, דרך יקבי בוטיק, ועד יקבי גראג' הקטנטנים. כל מבקר יקבל בכניסה כוס יין לטעימות, ויוכל לסייר בין עשרות דוכני היקבים, לטעום, להתרשם ולשוחח עם הייננים.
בנוסף ייהנו המבקרים מטעימות בדוכני גבינות של מחלבות בוטיק, טעימות שוקולד מהשוקולטיירים, וטעימות של מאפים מיוחדים לשבועות, וטעימות שמן זית. כל המוצרים במתחם היריד יימכרו לקהל במחירי הנחה מיוחדים.

במהלך שלושת ימי האירוע יוקרנו סרטים בנושאי יין וגסטרונומיה בסינמטק (הצמוד), ויתקיימו הרצאות מומחים וסדנאות, כאשר יום שישי יוקדש להרצאות וסדנאות לקבוצות סגורות ומתואמות מראש.

בין היקבים המציגים: בנימינה, רימון, סמדר, ענתות, גינתון, עמרם, מילס, בן זימרה, לברון, יפתחאל, כרמל, מוני, רקאנטי, תבור, תשבי, אלון.
בין המחלבות: עז עברית, עין כמונים, ברקנית, יעקובס.
שוקולטיירים:גליתא, שוקוטופ.
מאפים: תמיר אינגל, לחם מקסים, מאפיית ג'רייסה.
שמן זית: גשור, מגל.
בנוסף יציגו פסטה קורולה, רידל – טעימות מיוחדות, יש מיין – מצנני יין ואביזרים

מפיקות היריד: לימור שיין ונטע דרורי וילף -אתו"ס. ייעוץ מקצועי – אנדרי סוידאן .

לרשימת המציגים, ההרצאות והסרטים – www.israelwines.co.il
מס' טל. לבירורים לקהל הרחב- 04-8353515
מחיר כרטיס כניסה: 39 ₪, כולל כוס יין מתנה, טעימות,
השתתפות בסדנאות ובהרצאות, וכניסה לסרטים בסינמטק.


הדרכות, מפגשים מקצועיים והרצאות
יום חמישי 19:00
* טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL
* מהכרם לבקבוק – המגע המשפחתי של יקב תישבי. ההרצאה משולבת בטעימת סדרות מיוחדות: פקק הברגה מול פקקי שעם – אייל בר חיים, מדריך יין של היקב.
· שוקולד – איך גליתא נוצרה – סיפור יצירת החלום והקמתו, כולל הסברים על המותג, מלווה בטעימות. גלית אלפרט, חברת "גליתא- חוות השוקולד בדגניה".

יום חמישי 20:00
* טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL בחדר RIEDEL
* טעימה מיוחדת יינות מתיישנים יקבי רמת הגולן על ציר הזמן
* יקב יתיר, ערן גולדווסר – יקב בגבול המידבר

יום חמישי 21:00
* טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL בחדר RIEDEL
* הכרמים וזני הענבים של יקב תבור – טרואר: טועמים את ההבדל. אורן סלע, מנכ"ל ויינן יקב תבור.
* על אפיה וגבינות – שף קונדיטור תמיר אינגלס.

יום חמישי 22:00
* מחלום לבקבוק – סיפורם האישי של שלושה יקבים אשר הפכו חלום למציאות. הטעימה תלווה ביינות ממרתפי היקבים. דורין שרון – בעלים ומנהלת חברת בציר.
* טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL בחדר RIEDEL
* שימור ואחסון יין – גיא סביון

יום שישי
* 12:00 יקב אבידן – מחלום למציאות, שלמה אבידן
* 13:00 טעימה מיוחדת יינות מתיישנים יקבי רמה"ג על ציר הזמן.
* 14:00 הרימון – היין הבריא ביותר, הרצאת יקב רימון מכרם בן זימרה.
* 15:00 זני הענבים בעולם היין הישראלי ושילובם – לואיס פסקו, יינן יקב רקנאטי. ההרצאה באנגלית.
* 15:00 טעימה מתוקה. טעימת יינות קינוח עם עמוס רביד, מדריך ראשי יקבי כרמל
* טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL בחדר RIEDEL

יום שבת.
20:00 – אזורי גידול של יקב תשבי. יינות מיוחדים – טעימה מודרכת. אייל בר חיים, מדריך יין של היקב.
טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL.
21:00 – טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL
שימור יין, הרצאה של גיא סביון
22:00 – טעימה מקצועית בכוסות RIEDEL בחדר RIEDEL
שוקולד – איך עושים שוקולד בגליתא – סיפור יצירת החלום והקמתו. הרצאה משולבת טעימות, גליתא אלפרט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר