חגית גורן – צלמת שמציירת באור

חגית גורן מאמינה שכמו ברפואה גם בצילום נכון להתמחות ולהיות מקצועי במה שעוסקים בו. היא מתמקדת באוכל, יין ומוצרים ולא מתפרסת לתחומים אחרים. המטרה להיות הכי טובה בתחום

חגית חולמת על תערוכה והיעד ל-2020 הוא תערוכת צילומי אמנות שלה למען הנשמה. צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
חגית חולמת על תערוכה והיעד ל-2020 הוא תערוכת צילומי אמנות שלה למען הנשמה. צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

הפגישה שלי עם חגית גורן התקיימה במסגרת סדרת כתבות על צלמות וצלמים, איתם נפגשתי כדי לתת כבוד למי שתורמים לכל כתבה בעיתונות ובאתרי אינטרנט. עד עתה כתבתי ופרסמתי ראיונות עם אפרת אשל, אנטולי מיכאלו, אפיק גבאי, דוד סילברמן, איל גוטמן, דן פרץ, דן לב, טל סיון ציפורין, שרית גופן, תמוז רחמן, יולה זובריצקי, ואיל קרן.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

באתר של חגית גורן כתוב:  "אני עובדת באתגר הכי משמעותי במאה ה-21 – להעביר את כל החושים מסע, דרך תמונה. אני מתמחה בצילום מזון ומוצר מקצועי מעל 20 שנה, מלווה את לקוחותיי בפרויקטים קטנים וגדולים בשינויים ובהתפתחויות לאורך תקופות העבודה המשותפת  בין לקוחותיי החברות המובילות בשוק המזון, ומגוון חברות קטנות מרשתות בינלאומיות ועד עסקי בוטיק קטנים. בכל פרויקט הסטודיו שלי פתוח לצוות החברה, מעצבים גרפיים, וסטייליסטים לפי הצורך.  צילום בשבילי הוא לא עבודה, צילום זו חוויה של יצירה משותפת, חשיבה עיצובית וכמובן נשמה, והיא מורגשת בכל פרויקט שאני ניגשת אליו".

אני התוודעתי לשמה של חגית מצילומי יין שלה ליקב הרי גליל. בדמיוני הפרוע חשבתי שהיא צלמת גלילית, ושפחות או יותר זה מה שהיא מצלמת. מה שכתבה באתר סיקרן אותי. בפגישה איתה רציתי לפרוט את המילים היפות לפרוטות, ונוכחתי לדעת שאכן זו חגית. לשם כך הגעתי לסטודיו שלה בדירת מרתף במרכז תל אביב. זה הסטודיו ראשון שאני פוגש בתל אביב באזור מגורים ומשרדים, ולא באזור תעשייה או מוסכים.

חגית גורן בעבודה עם הסטייליסטית חמוטל יעקובוביץ. את התמונה צילם הלקוח
חגית גורן בעבודה עם הסטייליסטית חמוטל יעקובוביץ. את התמונה צילם הלקוח

חגית, מה הרקע האישי שלך ואיך הכול התחיל?

אני מצלמת כבר קרוב ל- 30 שנה, אם לשלושה ילדים – שתי בנות ובן, שנהנים מזה שאימא צלמת וממוצרי האוכל שנשארים בסטודיו מהצילומים. נולדתי וגדלתי בתל אביב, למדתי בתיכון חדש, ושם התחיל הרומן שלי עם הצילום בחוג שהתקיים אחרי שעות בית הספר. תיכון חדש הוא בית ספר בו מעבר למקצועות החובה לבגרויות בונים את מקצועות ויחידות הלימוד כפי שרוצים. כך, מתוך התלהבות והיענות של התלמידים הפך החוג למקצוע בחירה של 5 יחידות לבגרות באמנות, קולנוע וצילום. בגיל ההתבגרות הפכתי את החדר שלי למעבדת פיתוח שחור לבן, ובשעות הפנאי הסתובבתי וצילמתי בהתלהבות.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

מה עשית בצבא?

היה לי ברור מה אעשה בצבא. אמנם התחלתי כמד"סית, אך רציתי לצלם. יצאתי מהקורס ועברתי לדובר צה"ל, שם קיבל אותי ראש ענף הצלמים וצירף אותי לצוות כצלמת צבאית. זו הייתה תקופה כייפית ובחרתי לי תרגילים שרציתי לסקר בצילומים. הייתי החיילת הראשונה שנכנסה עם האלוף איציק מרדכי לעזה בתחילת האינתיפאדה הראשונה בדצמבר 1987ועסקתי בצילום עיתונות.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

ומה אחרי הצבא?

אחרי הצבא המשכתי ללמוד צילום במכללת הדסה בירושלים – כל התחומים. קסם לי צילום סטודיו עם השליטה באור – אני "מציירת באור", שולטת על מהיכן הוא מגיע, האם רך או קשה, ואיזה סגנון. הייתי אסיסטנטית בסטודיו לצילומי אופנה של רוני ינקוביץ. היה קשה לשרוד בצילום אופנה. כדי להתפרנס התחלתי לצלם אוכל למגזין 'את גורמה', עם גאולה רש שנתנה לי את ההזדמנות ותמכה בי. שם למדתי והשתפשפתי, ומשם הדלת נפתחה. התיאבון התעורר, תרתי משמע, והפוקוס עבר מצילום אופנה לצילום מזון והתמחיתי בתחום זה.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

מה האני מאמין שלך?

אני מאמינה שכמו רופא, נכון להתמחות ולהיות מקצועי במה שעוסקים בו. אני מתמקדת באוכל, יין ומוצרים, ולא מתפרסת לתחומים אחרים. המטרה להיות הכי טובה בתחום. כשמשהו הוא passion ואהבה – זה כייף להפוך תחביב למקצוע.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

איך את מקבלת עבודות?

הרוב מגיע מפה לאוזן. אני עובדת בעיקר עם מעצבים גרפיים וישירות עם חברות מזון, תוך התמחות בצילום אריזות, קטלוגים, ספרים, אינטרנט – כל מה שצריך לפרסום. בין הלקוחות שופרסל, גדרון, בוטיק סנטרל, תפוגן, בתחום היין יקב  רמת הגולן ויקב הרי גליל, סוגת, פטריות מרינה, חצי חינם, סלטי שמיר, סטארקיסט, שימורי יבנה, ליימן שליסל. אני עובדת שנים עם חלק מגופים אלה, וכשצריכים צילום אריזה, למשל, פונים אלי. לחברות אחרות הגעתי דרך החברה עצמה – מול מנהלת או מנהל השיווק. ליקבי הרי גליל ורמת הגולן הגעתי דרך המעצבת שלהם בסטודיו דאדלוס לעיצוב גרפי. אני עובדת קבוע עם שתי סטייליסטיות מדהימות: בלה רודניק וחמוטל יעקובוביץ. רוב הצילומים היום נעשים עם סטיילינג, ובלה וחמוטל מסדרות ומכירות את כל סט הצילום שלי.

צילום חגית גורן
צילום חגית גורן

במה שונה צילום יין מצילום מוצרי מזון אחרים?

בהגדרה, צילום יין הוא צילום טכני של בקבוק עם כל ההשתקפויות, ודורש רמה טכנית גבוהה. בצילומי אוירה בתחום היין הבקבוק צריך להיראות נכון, ובנוסף צריך להעביר את האוירה מסביב, עם תאורה נכונה למה שנמצא ליד. לצילומים של יקב הרי גליל בהם רצו להבליט אדמה, הביאו לי לסטודיו סלעים ועלים מהגליל כדי שהצילום יהיה אותנטי.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

מה הגישה הצילומית שלך? יש לך פילוסופיה בתחום?

כל דבר לגופו של עניין. כשאני מקבלת עבודה יש בריף, ולפיו אני בונה את הצילום. אין לי אג'נדה. אני צלמת מסחרית – מתאימה עצמי ללקוח, למעצב, לשפה, לחברה. כל פעם מתחילים מחדש.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

דיברת קודם על תאורה, רוצה להרחיב בנושא?

אני משתמשת בתאורה ואוהבת לראות היילייטים – להבליט טקסטורה, להיכנס לתוך המוצר שירגישו שרוצים לגעת בו. אני בוחרת תאורה שמחמיאה למוצר, ומתאימה כל פעם מחדש תאורה לפי הנושא. אני משתמשת גם בפוטושופ. כמה שפחות, אם כי אין תמונה בלי עיבוד אבל לא באקסטרים, רק מה שמקפיץ  אותה.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

מה ההישג הצילומי הכי גדול שלך עד היום?

הכי כייף לראות 'פוסטר מדיה' בגדול ברחובות ובתחנות אוטובוס – למשל של סוגת, מועצת הפירות או בוטיק סנטרל – עבורם צילמתי פוסטרים וגם ספר שלהם. בכלל, ספרים זה תענוג, כמו הספרים של פסקל פרץ רובין אליה באתי הביתה עם הציוד.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

מה החלום שלך?

החלום שלי הוא תערוכה, והיעד ל- 2020 הוא תערוכת צילומי אמנות שלי למען הנשמה. בתחום המקצועי אני רוצה להמשיך מה שאני עושה היום, ולהתפתח עוד ועוד.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

מה את אוהבת לאכול?

עד לאחרונה, הכול. מטעמי בריאות הפכתי לצמחונית. אני אוהבת מאוד אוכל –התשוקה לצילום ולאוכל באות יחד. אני מוכנה לנסות ולטעום הכול – גם דברים מוזרים: אכלתי דיונון עם הדיו וחלזונות בצרפת, באמת כדי לטעום ולנסות הכול.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק

יש מסעדות שאת אוהבת במיוחד?

אין לי – אני אוהבת גם מסעדות יוקרתיות וגם מסעדות רחוב,  קוראת ומנסה. בתל אביב הכול קרוב, וכול הזמן יש חידושים. טיילנו פעם בצרפת לפרובנס, כדי לאכול פעם אחת במסעדות מישלן. הגענו לחמישה שאטו-יים, כשבכל שאטו הייתה מסעדה בעלת כוכב מישלן אחד. זה היה מדהים, התרוממות רוח. תקיפה של פטריות – מאכלים חלומיים עם פטריות; לאכול ולהתמוגג, וכל החוויה וההרגשה מסביב – כמו בסרט טוב. פעם אחת בחיים צריך לעשות את זה. שווה כל גרוש. עם כל זה, בארץ יש אוכל מדהים, משובח, מגוון ואנין טעם – פשוט נפלא. אני תמיד נהנית לחזור מחו"ל. יש לנו האוכל הכי טעים.

צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק
צילום חגית גורן, סטיילינג בלה רודניק






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה