חדש בישראל: פטריות שי-מג'י טריות של חוות פטריות תקוע

מירה ויגנסברג, מנכ"ל חוות פטריות תקוע, אומרת: "שני סוגי פטריות השי-מג'י שאנו משווקים דומים מאוד בטעם ובמרקם. אפשר לבחור ביניהן על בסיס תרומת הצבע של הפטריות למתכון; למשל פטריות שי-מג'י לבנות לתבשיל כהה ופטריות שי-מג'י חומות לתבשיל בהיר"

חוות פטריות תקוע מציעה לראשונה בישראל את פטריות השי-מג'י הטריות – החומות והלבנות.

מירה ויגנסברג, מנכ"ל חוות פטריות תקוע, אומרת: "שני סוגי פטריות השי-מג'י שאנו משווקים דומים מאוד בטעם ובמרקם. אפשר לבחור ביניהן על בסיס תרומת הצבע של הפטריות למתכון; למשל פטריות שי-מג'י לבנות לתבשיל כהה ופטריות שי-מג'י חומות לתבשיל בהיר. ביפן השי-מג'י מדורגות במקום השני אחרי פטריות השי-טאקי. לאור ניסיוננו בשנה האחרונה בשיווק ומכירת זני פטריות מיוחדים ראינו שהציבור הישראלי מגלה פתיחות ואהדה רבה לטעמים ולמרקמים החדשים. אני מאמינה שעם הזמן פטריית השי-מג'י תדורג בארץ במקום השני, בדומה ליפן".

פטריות השי-מג'י צומחות כגוש של 20-25 פטריות קטנות. הן מגיעות מחוברות זו לזו בתוך שכבה דקה של מצע גידול. לפני הבישול יש להפרידן מבסיס האשכול. הפטריות מעט מרירות בטעמן לפני הבישול – ולכן הן מתאימות לבישול והקפצה. פטריות השי-מג'י מכילות מרכיבים טבעיים מעוררי טעם המכונים ביפנית "אוממי" המוסיפים עומק לכל חוויה קולינארית. אחרי הקפצה בחמאה או שמן זית, מתגלה טעמן הנהדר ומרקמן המיוחד. פטריות השי-מג'י עמידות בבישול ארוך, ובהקפצה ואינן מאבדות מטעמן ומרקמן האופייניות. ניתן לשלבן במאכלים רבים כמו: פסטות, אומלטים, סלטים, ירקות מוקפצים, קישים, מרקים, רטבים, ריזוטו ותבשילי עוף בשר ודגים.

במחקרים שנערכו נמצא כי פטריות השי-מג'י עשירות בחומרים נוגדי חמצון ועשויות לתרום בהפחתת רמת הכולסטרול בדם. הפטריות דלות בקלוריות ואינן מכילות כולסטרול.

פטריות השי-מג'י של "חוות פטריות תקוע" משווקות באריזת 150 גר', מחיר לצרכן בשווקים, ברשתות השיווק ובחנויות הירקנים המובחרות נע בין 10-12 ₪.

כשרות מהדרין בהשגחת הרב אליהו י. אבא שאול, המועצה הדתית גוש עציון, והכשר מהדרין של רבנות ירושלים.

צילום פטריית השימג'י: iStockPhoto

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר