חדש בישראל: תפוחי אדמה סגולים

הזן החדש הובא לארץ מאזור בריטני בצרפת, טעמו מזכיר טעמם של ערמונים, והוא מתאים להכנת צ'יפס ופירה

בימים אלה מגיעים לרשתות השיווק יבולים ראשונים של תפוחי אדמה סגולים. תפוחי האדמה המיוחדים מזן ויטלוט Vitelotte, הובאו לארץ מאזור בריטני בצפון מערב צרפת – אחד מאזורי הגידול המרכזיים של תפוחי אדמה בצרפת, והם גדלים בארץ באזור השרון. שטח הגידול משתרע על 30 דונם והיבול הצפוי השנה יגיע לכ-80 טון.

זן ויטלוט מתאפיין בקליפה וציפה בצבע סגול. גם עליו של הצמח מפתחים עורקים בעלי צבע סגול. טעמם של תפוחי האדמה הסגולים הוא כשל תפוח אדמה רגיל, עם שילוב של טעם של ערמונים.
תכולת החומר היבש בפקעות גבוהה יחסית, ולכן הם מתאימים להכנת צ'יפס, מאחר וספיגת השמן במהלך הטיגון דלה.
כמו כן ניתן להכין מהם פירה בגוון יחודי. לתפוח האדמה הסגול תרומה תזונתית גבוהה, מאחר והצבע הסגול הוא אנטי אוקסידנט – מסייע בסילוק רעלנים.

שרות ההדרכה של משרד החקלאות מפעיל מאגר ממוחשב ובו 500 זנים שונים של תפוחי אדמה שנבדקו בשנים האחרונות מבחינת התאמתם לגידול בישראל. הזנים החדשים מובאים לארץ ממדינות שונות בעולם, ובעיקר מהולנד, צרפת, גרמניה, סקוטלנד ואירלנד – מרכזי גידול של תפוחי אדמה.

ב-29 באוגוסט יקיימו שרות ההדרכה של משרד החקלאות וארגון מגדלי ירקות תצוגה של זני תפוחי אדמה חדשים בקיבוץ ארז. בתצוגה יוצגו כ-50 זנים חדשים ממקומות שונים בעולם, שגודלו בשרון ובנגב.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר