חדש: פרה עם בשר דיאט

זן חדש של פרים כחולים שעלה לארץ מבלגיה עומד לעשות מהפיכה במטבח הישראלי. הזן החדש ניחן בבשר בעל רקמות שמכילות 7% שומן בלבד במקום 30%-35% שמכיל בשר בקר רגיל

זן חדש של פרים כחולים שעלה לארץ מבלגיה עומד לעשות מהפיכה במטבח הישראלי. הזן החדש ניחן בבשר בעל רקמות שמכילות 7% שומן בלבד במקום 30%-35% שמכיל בשר בקר רגיל, והוא יוצג בתערוכת החקלאות הבינלאומית "אגריטך 2009", שתערך בחודש מאי במרכז הירידים בישראל.

הזן החדש גדל בקיבוץ נוה אור ובינתיים יש רק עדר אחד בישראל שמכיל 80 פרות ועגלות. השנה יגדלו הכמויות, ויופנו ברובן למגזר הערבי ביהודה ושומרון. השיווק למגזר נעשה בגלל העדפה קולינרית של הציבור שמוכן לשלם מחיר גבוה יותר עבור בשר זה. נתח של קילו מבשר השוורים הכחולים נמכר ב- 18 שקל, לעומת קילו של עגל מזנים מעורבים שנמכר ב- 15 שקל. הסטייקים של הזן הבלגי משווקים בעיקר בשוק המוסדי ובמסעדות של יהודה ושמרון.

בתערוכת אגריטך צפויים לבקר אלפי אורחים מחו"ל שיבקשו לעמוד מקרוב על הישגי חקלאות הצומח והחי בישראל. בין האורחים משלחות רבות של אנשי עסקים בראשות שרי חקלאות. מידע על התערוכה באתר: www.agritech.org.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר